in , , ,

Petitie tegen burgerfinanciering CO2-opslag

‘Ik betaal niet mee aan de opslag van CO2'. Dat is de slogan van de die Natuur & is gestart, ondersteund door en . Met de petitie tekent Natuur & Milieu protest aan tegen de kabinetsplannen om de opslag van 20 miljoen ton CO2 te betalen uit de SDE+ subsidies.

De SDE+ subsidies, grotendeels opgebracht door burgers via hun energierekening, zijn bedoeld voor de ontwikkeling van duurzame energie, zoals zon en wind. Toekomstbestendige vormen van energievoorziening die de motor vormen voor een klimaatvriendelijke samenleving. Het risico bestaat dat de verdere ontwikkeling van duurzame energie stokt vanwege de grote hoeveelheden subsidies die naar CO2-opslag gaan.

Symptoombestrijding

‘Een groot deel van de SDE+ dreigt straks naar de  industrie te gaan, zonder dat dat leidt tot een schonere energievoorziening. Onwenselijke symptoombestrijding, betaald door burgers. De industrie krijgt hiermee geen enkele prikkel om haar CO2-uitstoot te verminderen. Terwijl dat juist zo noodzakelijk is,' aldus Marjolein Demmers, directeur van Natuur & Milieu.

SDE+ voor duurzame energie

Natuur & Milieu roept het dan ook op om dit plan te schrappen. De miljarden voor de SDE+ moet het kabinet volledig besteden aan de ontwikkeling van duurzame energie.

Industrie, kom met transitieplan

Het kabinet moet met de industrie bindende afspraken maken hoe de CO2-uitstoot moet worden verminderd: door energie te besparen, over te stappen op duurzame grondstoffen en elektrificering. Harde besparingsdoelstellingen vanuit de overheid helpen daarbij.

Petitie

De petitie ‘Ik betaal niet mee aan de opslag van CO2' is hier te tekenen. De petitie is een initiatief van Natuur & Milieu en wordt ondersteund door Greenpeace en Milieudefensie. Natuur & Milieu, Greenpeace en Milieudefensie zullen de boodschap van de petitie meenemen in gesprekken met minister Wiebes en Tweede Kamerleden.

Lees ook eens verder bij de bron: Petitie tegen burgerfinanciering CO2-opslag


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

OECD studie: Meeste Europese landen, ook Nederland, geen democratie meer

Fake news – Hoe het fenomeen wordt misbruikt