in

Pieter Omtzigt meldt zich op de valreep om CDA-lijsttrekker te worden!

Screenshot cda.nl/omtzigt

Wie dacht dat de strijd om het -lijsttrekkerschap wel zo’n beetje voorbij was, heeft vandaag een flinke verrassing gekregen: nadat behalve ‘favorieten’ en Mona Keijzer ook de underdog Martijn van Helvert zich meldde om de opvolger van de reeds naar Leeuwarden verkaste Sybrand Buma te worden, is er nóg een deelnemer voor de interne wedstrijd van de christendemocraten: Pieter Omtzigt.

Dat maakte hij vanavond bekend bij RTL Nieuws.

Voor wie hem niet kent: Pieter Omtzigt is een terriër. Een parlementariër die graaft, en graaft, en graaft totdat hij beet heeft en dan niet meer loslaat. Hij kaartte – samen met ’er Renske Leijten – het hele fiasco met de kinderopvangtoeslagen aan, en wist daardoor bewindslieden ten val te brengen.

Des te opmerkelijker, aangezien Omtzigt van het CDA is: behalve dat die club nu in de regering is, ook een redelijk vastgeroeste, kartelachtige systeempartij.

Behalve dat heeft Omtzigt ook het onderzoek naar de op vermoorde onderzoeksjournaliste Daphne Caruana Galizia nieuw leven ingeblazen – en hoge regeringsfunctionarissen aldaar het flink lastig gemaakt.

Ook herinneren we ons Omtzigt als een …..

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit hebben we eerder gehoord: Personeel coronazorg krijgt bonus van 1000 euro netto

Krankzinnige idioterie die corona maatregelen