in , ,

Pijnlijk voorbeeld van slecht bestuur: Gat in EU-wet geeft kindermisbruikers vrij spel

kindermisbruik moet vaker bewezen worden 22112018

Door een gat in een nieuwe Europese wet is het in elk geval de komende weken niet mogelijk om online kindermisbruik op te sporen.

,,Dit is een pijnlijk voorbeeld van slecht bestuur”, zegt Europarlementariër Jeroen Lenaers (CDA).

Het gaat met name om webmail , berichtendiensten als Facebook Messenger en Yahoo Messenger en internettelefonie zoals Skype.

Een aantal aanbieders maakt al jaren gebruik van bepaalde software om automatisch seksueel misbruik van kinderen op te sporen en te melden aan justitie.

Ze kunnen bijvoorbeeld snel nieuwe beelden opvissen en gesprekken achterhalen waarin kinderen worden verleid tot seksuele handelingen (‘grooming’).

Morgen wordt een nieuwe, strenge e-privacywet van kracht. ,,Op zich een goede wet”, zegt CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers, die zitting heeft in de commissie voor Burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken.

,,Maar ze heeft wel als onbedoelde consequentie dat de scans van dit soort bedrijven illegaal worden. Vanwege de privacy van de gebruiker, hoe raar het ook klinkt.”

Er komt nieuwe wetgeving aan die dit probleem moet oplossen, want iedereen is het erover eens dat dit een slechte zaak is. Die wet wordt echter pas komende zomer van kracht.

Dat betekent dat er een …

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
inter

Staat er ook een internet blackout op de planning? 

53e5d5414a51a814f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714c722d79dd964c 640 covid vaccin

Bezorgdheid rondom de halal-status van het COVID-19-vaccin (bevat varken)