in ,

Plofkraakexperiment blijkt groot succes te zijn in Nederland

We hebben onlangs gezien hoe er een soort explosie van plofkraken plaatsvond. Het gevolg is dat er nu op veel plaatsen geen contant meer kan worden gepind en zien we dat de bevolking dit zonder morren accepteert.

Als gevolg van al die plofkraken werden er maar liefst 470 ABN AMRO geldautomaten gesloten en verschenen er uitgebreide berichten in de media dat de pinautomaten ’s nachts buiten werking gezet zouden worden.

Geldautomaten die in de openbare ruimte staan, worden voortaan iedere avond om 23.00 uur buiten werking gesteld en gaan de volgende ochtend pas om 07.00 uur weer aan. Dat heeft de Nederlandse Vereniging van maandag bekendgemaakt. De maatregel, die bedoeld is om plofkraken tegen te gaan, gaat per direct in.

xxx

De praktijk is echter erger. Het volgende plaatje laat de “openingstijden” zien van een willekeurige pinautomaat van ABN AMRO. Zoals je ziet is het ook ’s avonds niet meer mogelijk om te pinnen en op zondag al helemaal niet. Betekent dit dan ook dat het contant geld niet aanwezig is in die automaten?

Want dat zou je dan moeten doen om plofkraken te voorkomen. Of gaan er nu gepantserde geldwagens heen en weer rijden rond die openingstijden om cash eruit te halen en er later weer in te doen? Wij denken van niet.

Wanneer je kijkt naar waar je nog wel een ABN AMRO bij je in de buurt kunt vinden, dan kom je al snel op een afstand van drie tot vier kilometer voor de dichtstbijzijnde automaat als je een beetje pech hebt. Dit betekent dat mensen die afstand over het algemeen niet meer kunnen lopen, maar met de auto of bus moeten gaan om bij een geldautomaat van hun eigen bank te kunnen pinnen.

Wanneer je een einde wil maken aan contant geld dan zal je op gezette tijden moeten testen in hoeverre de bevolking zal accepteren dat ze een leven tegemoet gaan zonder klinkende munt.

Dus, ga je redenen creëren …

Lees verder bij de bron: Niburu.co


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Qvic
1 jaar geleden

Bij mij in het dorp zijn alle pinautomaten verdwenen van alle banken, maar ik woon gelukkig vlakbij de grens. Dus nu haal ik mijn contante geld in het buurland op. Daar doen zij niet zo moeilijk.
Al die plofkraken zijn doorgestokenkaart, die zijn juist georganiseerd door de banken zelf. Om het contante geld te ontmoedigen en het is ook handig om een bankrun te vermijden. Voor de banken is dat enkel een dubbele win-win situatie, want zij behoeven zo geen contantgeld meer aan te houden. Wat hen juist geld kost en ook dat zij geen huur en apparatuur nodig meer hebben op die voormalige locatie van de pinautomaten. De banken en overheden krijgen zo meer inzicht, aan wat en waar de burgers hun geld aan uitgeven en met wie zij contact hebben en veel meer dingen. Zo wordt iedereen financieel gemonitord door de staat en banken. Want met contantgeld is dat niet mogelijk. Zo wie zo is contantgeld bij je te hebben veel veiliger, want als je portemonnee wordt gejat. Ben je alleen je geld kwijt wat in je portemonnee had. Terwijl je nu als je bankpasje kwijt raakt, waar je gehele bank tegoed op staat. Dan zou het eerst zelf moeten blokkeren en opnieuw een bankpasje aanvragen, wat enkele dagen zal kosten. Tussentijds kan er al honderden of duizenden euro van je rekening gehaald te zijn. Of als je alles per telefoon betaalt ben jij nog veel meer kwijt, want dan ben je ook veel van je persoonlijke gegevens en je foto’s kwijt. Er bestaat zelfs de mogelijkheid dat als jou telefoon wordt gejat, dat diegene jou identiteit kan overnemen. Want veel mensen hebben echt alles van hun zelf op hun telefoon staan. Dan zijn de consequenties helemaal niet meer te overzien. Dus laat je niet gek maken, dat contantgeld bij je te hebben onveiliger is.

EU: banken redden ja, voedselbanken helpen nee

Een ramp in wording: diversificatie van de Nederlandse politie