in , , , ,

Ploumen dramt Canadees handelsverdrag CETA toch door

Weer een slechte dag voor de democratie. Minister Ploumen is voornemens om het zeer discutabele CETA handelsverdrag (inclusief ISDS clausules voor elk bedrijf met een brievenbus in ) op 13 mei formeel erdoor te drukken in de . Meer details over de intenties van minister Ploumen zijn hier te vinden.

Dat gedrag van Minister Ploumen is uiteraard in directe tegenspraak tot de democratie (het verdrag wordt niet voorgelegd aan de lidstaten, de volksvertegenwoordiging wordt gepasseerd) en in tegenspraak tot het Europese Hof van dat hierover nog een uitspraak moet doen.

Het is alweer een zeer lelijk stukje antidemocratisch beleid dat namens (en voor!) de grootste multinationals wordt doorgedrukt door een politieke elite die compleet maling heeft aan het welzijn van de bevolking. Alles is namelijk toegestaan in de EU, als het maar goed is voor de grote multinationals.

Het EU-brede volksverraad komt dus uit en de verantwoordelijk politiek crimineel (het is immers volledig anti-democratisch) is deze keer: Lilianne Ploumen (). Minister Ploumen negeert hiermee ook de ruim 3 miljoen handtekeningen die tegen CETA en TTIP zijn verzameld door het Europees Burgerinitiatief Stop-TTIP. We hadden dit gedrag van Ploumen helaas reeds zien aankomen. Minister Lilianne Ploumen gaat hiermee op zeer dubieuze manier de geschiedenisboeken in.

Lees verder bij de Bron: Lang Leve Europa!

Weet u nog: Minister Lilianne Ploumen geeft Arjen Lubach TTIP-garanties

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) heeft presentator Arjen Lubach schriftelijk garantie gegeven dat het omstreden handelsverdrag TTIP geen gevaar vormt voor Nederlandse standaarden op gebied van voedselveiligheid en dierenwelzijn.
Ploumen deed dit zondagavond in het VPRO-programma 2015 met Lubach.

De bewindsvrouw garandeert ook dat Nederland geen claims zal krijgen van buitenlandse investeerders, als Nederland zich vasthoudt aan die standaarden. Beide garanties werden bekrachtigd met een handtekening onder een document dat Lubach ter plekke fabriceerde.

De minister was te gast in de eindejaarsshow om een reactie te geven op de items die Lubach afgelopen jaar maakte over TTIP. Het programma besteedde het afgelopen jaar uitgebreid aandacht aan het vrijhandelsverdrag met de .

CETA

Naast de garanties op het gebied van voedselveiligheid en dierenwelzijn zegde de minister ook toe dat het andere omstreden handelsverdrag CETA, dat onlangs werd gesloten met Canada, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving toch zal worden aangepast.

Photo by Mehr Demokratie e.V.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Het wonder geschiedde: ‘Fontein van licht over NL economie’

Rechter verwijst slachtoffer naar shariarechtbank