in , ,

Poen,Poen en nog eens Poen

Geld, iedereen heeft het nodig, de een meer dan de ander. Maar opmerkelijk is dat een papiertje een nogal grote invloed heeft op het dagelijks leven. De een doet het met 50 per week. Een ander met 5000 per week. Wie is nu gelukkiger ?

De mensen zijn het zat, grote coöperaties en multinationals geven zich weer eens een extra beloning van minimaal 20% terwijl de armoede toeneemt onder de bevolking. Ja dat brengt scheve gezichten met zich mee, en heel veel kinnesinne. ( jaloezie) We pikken het nu echt niet meer. Deze bedrijven zijn een rupsje Nooitgenoeg en dragen niet langer bij aan een evenwichtige maatschappij.

Dit hebben we te danken aan onze vrienden de V.S. Vrije handel, maar dan handel die over lijken gaat, weinig investeren en zo rijk mogelijk worden. Hoe dat is niet belangrijk, de kinderarbeid de uitbuiting, daar is het ontstaan en waait rustig over naar andere landen in de wereld.

Het communisme, de saamhorigheid is al overleden, het kapitalisme heeft ook zijn langste tijd gehad. Nu is het de beurt aan het fascisme en het nationaal socialisme. De mensen die iets verworven hebben proberen hun bezit vast te houden. De andere mensen die meer de loonslaven zijn, werken nu voor een habbekrats zonder enige vorm van zekerheid en verzuipen in het flexwerk. De vakbonden worden monddood gemaakt, als dat al niet gebeurd is. Het mooiste voorbeeld is het poldermodel. Maar nu plukken we de vruchten ! We staan alleen, let op ! De grote meerderheid is maar aan het wachten, totdat onze machthebbers besluiten het roer om te gooien. Eerst zal het voorstel komen om de verzekeraars , die ons al tijden een poot uitdraaien met hun woekerpolissen en dure compensatieregelingen, te helpen van de ondergang.

Ze zullen bot vangen, we doen het niet meer ! Complete landen worden gedemoniseerd door het grote geld, ,Griekenland,Portugal en Italië. Ze staan alle op de schopstoel !

Italië wegens de opvang van “illegalen” en andere vluchtelingen. Spanje met de vakbonden en hun veranderingen en ga zo maar door. Het Europa zoals wij dit nu kennen zal ophouden te bestaan als de burger gaat ingrijpen. Visioenen van branden in Brussel en Straatsburg, ze bereiken langzaam de medemens,  gaat het gebeuren ? Ik zeg zeker, sociale media gonst op dit moment van de verontwaardiging. De mens wordt ondersteld aan de en charativiteit. Ons is bezig een afweging te maken tussen enerzijds menselijkheid en waardigheid, anderzijds geld en regels. Je zou toch denken dat menselijkheid meer moet wegen dan papiertjes waar je iets voor kan kopen.

Je ziet dat de wereld zijn eigen normen en waarden aan het verkwanselen is, onbegrip achterlatend, chaos door geld en om geld. Zullen we nu zeggen tegen Den Haag in hun eigen taal “KAP NAH” ? Want actievoeren helpt niet, media-aandacht wordt belachelijk gemaakt, althans de personen die aan het woord komen en nog wel normen en waarden hebben.

Verbeter de wereld en begin bij jezelf, gaat niet langer op. We zullen moeten overgaan tot draconische maatregelen om onze machthebbers,managers en aanverwanten weer tot mens om te toveren. Zullen we de servers van de 2e kamer en privé-e-mailadressen van de politieke bobo’s en directeuren bestoken ? Of zullen we nu de hooivorken maar gaan pakken, de knuppels  en de pek met veren ?

Lees verder via Poen,Poen en nog eens Poen !.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zoveel data gekoppeld maar: ‘Onderscheid wanbetalers zorgpremie niet te maken’

Je autokenteken straks getagd met een RFID-chip