in , , , ,

Point of no return? Migranten bestormen weer eens de Bosnisch-Kroatische grens, poging nummer zoveel

Hier weer eens een voorbeeld en let wel deze bestormingen zijn aan de lopende band. Ze doen het ook vredelievender door bijvoorbeeld in vrachtwagens of vrachtcontainers zich te laten vervoeren naar het “paradijs”.

Talloze migranten proberen met geweld toegang tot de ruimte van de te verkrijgen via de Balkanroute, een weg doorheen het zuid-oosten van Europa, die door Bosnië en Kroatië moet gaan. Ook blokkeren ze diverse toegangswegen.

Op diverse beelden die via de sociale media worden verspreid, valt te zien dat jonge mannen de confrontatie opzoeken met grenswachten en de lokale bij de Bosnisch-Kroatische grens om zo verder te kunnen wandelen naar het noorden van Europa.

Deze Balkanroute is dit jaar stukken populairder geworden onder migranten. Op het moment zouden duizenden onder hen zich in die regio bevinden. Sommige in de diverse opvangcentra en anderen op weg naar een mogelijk oversteken van de landsgrenzen.

De Europese Unie pompt de nodige gelden in de regio om dergelijk problematiek het hoofd te bieden.

Hoewel Kroatië niet tot de Schengenzone behoort en dus geen toegang tot de andere landen van de Europese Unie geeft, geldt dit wel voor buurlanden als Slovenië en Hongarije. Als de migranten deze landen zouden binnen geraken, kunnen ze vanaf dat moment doorlopen naar het land dat hen het meeste gelden en middelen geeft.

Eerder deze week vond de Nederlandse politie in een tentenkamp in Brabant een aantal illegalen, ze werden overgebracht naar een asielzoekerscentrum in Budel, maar daar zijn ze weer vertrokken.

Ze hebben op eigen verzoek het azc verlaten en zijn met onbekende bestemming vertrokken, liet een politie-woordvoerder weten. Volgens de politie is dat vermoedelijk Engeland.

Lees verder bij de bron: re-act.be

Het gaat maar door en door, het is bijna elke dag feest als je op twitter zoekt.

Zijn we inmiddels op een point of no return aanbeland?
Discuseer in de comments hieronder.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kees Neppérus
2 jaren geleden

Wachten op de eersten die gaan schieten.

Sick: PayPal blokkeert sociaal netwerk Gab nadat synagoge aanvaller als gebruiker is onthuld

Drink jij het? 90% suikerwater, minder dan 1% aardbei