in ,

Pokkenvirus uit de jaren 50 gevonden in kartonnen doos in VS

Het Amerikaanse Centrum voor Ziektecontrole en Preventie () heeft buisjes met het pokkenvirus uit de jaren vijftig gevonden in een oude opslagruimte in Maryland. De flacons zijn gisteren overgebracht naar een laboratorium in Atlanta.

Dat meldt persbureau Reuters. Het CDC zegt dat er geen bewijs is dat het virus zich heeft kunnen verspreiden. Voor zover bekend hebben medewerkers van het lab of burgers geen risico gelopen. Mogelijk is het virus onwerkzaam. De zes flacons met het tientallen jaren oude virus lagen goed verpakt ergens in een kartonnen doos.

VONDST BLUNDER VOOR CDC

Toch is de vondst gênant. In 1980 werd verklaard dat de uitgeroeid is. En wereldgezondheidsorganisaties dachten dat de enige monsters van het virus lagen opgeslagen in zwaar beveiligde laboratoria in Atlanta en .

Het is de eerste keer in de dat er ongeregistreerde pokkenmonsters zijn ontdekt. Maar het is de tweede keer dat de Amerikaanse gezondheidsorganisatie CDC de mist ingaat met een extreem gevaarlijke ziektekiem. Vorige maand dacht de organisatie dat het miltvuur-monsters naar een verkeerd laboratorium had gestuurd. Daardoor werden mogelijk tientallen werknemers blootgesteld aan het pathogeen. Ze moesten antibiotica nemen.

via nrc.nl.

 

Photo by NIAID


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Miljoenen aan vertrekpremies bij sociale woning verhuurder Rochdale

De EU wil Zwitserland onderwerpen aan de Brusselse jurisdictie