in

Politici nemen de armoede in Nederland niet serieus

17 oktober was de Internationale dag voor de uitroeiing van . Ook in Nederland vind je voedselbanken en kledingbanken. Politici en beleidsmakers reageren daar ongemakkelijk op. Of ze negeren het.

“Bijna 1 op de 10 huishoudens loopt kans op armoede”

In de troonrede van 2014 komt het woord armoede niet voor. Deze stilte staat in schril contrast met het woord meedoen dat dezelfde politici te pas en te onpas gebruiken. Nieuw onderzoek van Movisie laat echter zien dat armoede dat meedoen juist belemmert.

Uit het nieuwe frontliniepanel van Movisie, waarvan rond 17 oktober de eerste resultaten naar buiten komen, blijkt dat armoede leidt tot psychische gevolgen als schaamte/vermijdingsgedrag, neerslachtigheid, berusting, wanhoop en gevoelens van onmacht. Meer dan 70% van de armen heeft last van deze symptomen. Dergelijke symptomen zijn niet bepaald bevorderlijk om maatschappelijk mee te gaan doen. Merkwaardig toch dat politici het meedoen tot topprioriteit verklaren en tegelijkertijd een blinde vlek lijken te hebben voor een van de belangrijke belemmeringen voor dat meedoen.

Merkwaardig ook, als je kijkt naar de omvang van de armoede. Wetenschappelijke rapporten van bijvoorbeeld het SCP tonen objectief aan dat anno 2014 bijna 1 op de 10 huishoudens kans loopt op armoede of daar al in terecht is gekomen. Deze groep zal ook na 2014 niet snel slinken. Politici, dat zijn een hoop potentiële kiezers!

Het onderliggende probleem lijkt me dat nog te veel beleidsmakers en politici de armoede in Nederland relativeren. We hebben toch een verzorgingsstaat waarin niemand honger hoeft te lijden. Onze premier ontkende het zelfs glashard: “er is geen armoede inNederland”, en “daar hoeft geen ontwikkelingshulp naar toe”. Bron: Volkskrant  “Typisch Nederlands gezeur”, hoorde je hem denken, “echte armen die vind je bijvoorbeeld in Mali, Ethiopië of Bangladesh”.

Lees verder via Stop de bankiers.

 

Foto via Partij van de Arbeid (PvdA)


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

armoede nu 10 jaar lang!!! zolang zitten wij al inde armoede, en die wordt steeds groter, en op alle vlakken merkbaar niet mer me kunnen doen, geen gezond eten kunnen kopen, alleen maar monsanto zooi, waar je ziek(er) van word, gen sociaal leven meer hebben, geen mogelijkheid tot vervoeren van onszelf,moet ik nog even doorgaan, de laatste 3 jaar bezuiniging op bezuiniging gestapeld nu PER MAAND 1100 EURO gekort, dus geen rekeningen meer kunnen betalen, geen bijzondere bijstand dus geen proces recht meer hebben!!!!! geen lang durigheids toeslag meer, gen categoriale regeling chronisch zieken en invaliden meer!!!!(mmja we zijn beiden invalide) wie gaat straks zorgen dat wij nog wat te eten hebben en dat we een dak boven het hoofd houden( we worden bijna uit huis gezet!!!!!, gemeente maarssen bedankt !!! dat jullie mensen als oud vuil behandelen en dat telkens weer jaren lang a. sociaal dat betekent geen gevoel hebben voor mensen om je heen zo bestempel ik jullie wethouders die niet aanspreekbaar zijn,( maar wel wachtgelden krijgen van ruim 3 keer de balkenende nooit een wethouder die aansprakelijk is, voor wat dan ook, criminele handelingen steekpenningen, het kan niet zo genk genoemd worden of het komt wel voor maar gestraft worden?????? natuurlijk niet allemaal houden altijd elkaar de hand boven het hoofd, als er bezuinigd moet worden doe het dan eens waar het wat uithaalt in het dagelijks bestuur van deze gemeente maarssen( stichtse vecht), waar steeds meer armen komen, en steeds meer mensen afhankelijk zijn van voedsel en kleding banken!!!! bah bah bah zorgplicht bestaat niet meer men kan doen waar men zin in heeft mensen kapot maken elke dag weer.
Wij hebben nu de teller op 57 staan, 57 rechtszaken tegen belasting dienst( net zo corrupt) en deze totaal mis functionerende gemeente maarssen. mensen kom op voor jezelf, maak bezwaar,teken beroep aan, ze verdienen het!!!!!( wie kan ons steunen , met beetje geld voor de rechtszaken( griffie rechten en eigen bijdrages) we doen dit niet alleen voor ons zelf maar ook voor diegenen die na ons komen( precedent recht), graag!!! harte groet gisela en cornell burger akemelenspoor 481 3605thmaarssen burger-soekhoe@live.nl

‘Rentekorting voor woning DNB-president Klaas Knot is vorm van bezoldiging’

Gemeenten zijn klaargestoomd voor een aanslag