in ,

Politie-app wordt feest voor hackers

De mobiele app waarmee agenten snel persoonsgegevens kunnen opvragen, is makkelijk te kraken. Omdat politiemensen hun telefoon ook privé mogen gebruiken, is de kans op misbruik en identiteitsfraude levensgroot.

Dat zeggen ict- en privacydeskundigen tegen het AD. Zo’n 10.000 dienders hebben een nieuwe diensttelefoon gekregen waarmee ze via een speciale app persoonsgegevens kunnen controleren. In de loop van volgend jaar moeten alle 33.000 agenten op straat voorzien zijn van de Samsung Galaxy S5. ,,Ik ben verbaasd dat dienders dit toestel ook in privétijd mogen gebruiken,” zegt Jaap-Henk Hoepman, directeur van het & Identity Lab van de Radboud Universiteit Nijmegen. ,,Agenten zullen voor privégebruik andere apps op hun telefoon installeren, zoals spelletjes.”

Voor criminelen en hackers wordt het daardoor kinderlijk eenvoudig om de telefoon te kraken. ,,De politie-app zélf mag goed beveiligd zijn, maar via andere apps kunnen hackers de telefoon toch binnendringen en gevoelige informatie bekijken,” waarschuwt Hoepman. ,,De gebruiker, een politieman in dit geval, hoeft daarvan niets te merken.” Ook als een agent met zijn smartphone een specifieke website bezoekt, loopt hij het risico dat de telefoon wordt gekraakt.

Lees verder bij de Bron: AD.nl

Dat agenten hun smartphone voortaan ook buiten het werk om mogen gebruiken, is volgens haar een bewuste keuze. “Het is niet meer nodig om met twee telefoons rond te lopen, dat is gebruiksvriendelijker”.

Photo by West Midlands Police


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Je kunt die app ook delen met andere telefoons.
Daar heb je ook weer apps voor.
Zo kun je de app makkelijk delen via bluetooth of mail.
Wie wil er nou geen plitie-app op zijn telefoon?

Piet
5 jaren geleden

.
Een HF-variable Stoorzender [met een beetje vermogen] in de buurt houden -en je bent verzekerd dat de informatie beschadigd is Je moet toch geen respect hebben voor dit soort apps. Deze apps zijn primair voor boetes

Fopdemocratie: Verplicht sociaal burgerschap, ‘dit hebben we zo met elkaar afgesproken’

Uiteraard want niveleren werkt niet: Rijkste Nederlanders dit jaar nog rijker geworden