in ,

Politie Den Haag blijft nog steeds te wit!? korps trekt te weinig allochtonen aan

Vreemd toch dat je dit probleem hebt in een wit land

Het lukt de Haagse niet om meer allochtone politieagenten te werven. Het streven van de korpsleiding is dat het korps voor 25 procent uit allochtone agenten bestaat, maar uit cijfers van het CBS blijkt dat in 2018 slechts 15 procent van de Haagse agenten een allochtone achtergrond heeft.

De politie vindt diversiteit in haar korps belangrijk, omdat burgers zich moeten herkennen in de politie.

Juist in een stad als , waar meer dan de helft van de bevolking een allochtone achtergrond heeft, is het belangrijk om voldoende allochtone politieagenten te hebben.

Toch ligt het aandeel allochtone politieagenten al jaren op 15 procent, ver onder het landelijke streefpercentage van 25 procent.

Dat het de politie niet lukt om voldoende allochtone agenten te krijgen ligt niet aan een gebrek aan inzet. Lute Nieuwerth is aangesteld als portefeuillehouder diversiteit binnen de politie.

‘De politie doet z'n stinkende best om het aandeel agenten met een niet-westerse achtergrond te vergroten. Het is even iets ingewikkelder om die dienders naar ons toe te krijgen. Dus wij doen heel veel aan recruitment. In elke eenheid zijn recruiters aangesteld juist om deze doelgroepen te benaderen.'

Lees verder bij de bron: Omroep West


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Turkije waarschuwt Cyprus voor herhaling van 1974 invasie

Macron door Gele Hesjes aangeklaagd bij het Internationaal Strafhof