in ,

Politie Den Haag blijft nog steeds te wit!? korps trekt te weinig allochtonen aan

Vreemd toch dat je dit probleem hebt in een wit land

Het lukt de Haagse politie niet om meer allochtone politieagenten te werven. Het streven van de korpsleiding is dat het korps voor 25 procent uit allochtone agenten bestaat, maar uit cijfers van het CBS blijkt dat in 2018 slechts 15 procent van de Haagse agenten een allochtone achtergrond heeft.

De politie vindt diversiteit in haar korps belangrijk, omdat burgers zich moeten herkennen in de politie.

Juist in een stad als Den Haag, waar meer dan de helft van de bevolking een allochtone achtergrond heeft, is het belangrijk om voldoende allochtone politieagenten te hebben.

Toch ligt het aandeel allochtone politieagenten al jaren op 15 procent, ver onder het landelijke streefpercentage van 25 procent.

Dat het de politie niet lukt om voldoende allochtone agenten te krijgen ligt niet aan een gebrek aan inzet. Lute Nieuwerth is aangesteld als portefeuillehouder diversiteit binnen de politie.

‘De politie doet z’n stinkende best om het aandeel agenten met een niet-westerse achtergrond te vergroten. Het is even iets ingewikkelder om die dienders naar ons toe te krijgen. Dus wij doen heel veel aan recruitment. In elke eenheid zijn recruiters aangesteld juist om deze doelgroepen te benaderen.’

Lees verder bij de bron: Omroep West


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Leo
1 jaar geleden

Het korps Haaglanden heeft een slechte naam onder allochtonen. Dit Gezien het verleden en afhandeling van geweldadiga zaken- soms met dodelijke afloop. Het korps heeft liever geen pottekijkers

Massa immigratie = NWO = landverraad
1 jaar geleden

Als ik nog wel eens in Den Haag centrum schrik ik en erger mij kapot. Je waant je in een of ander derde wereld land. De boel is enorm verpauperd en de vrouwen die als pinquins vermomd lopen ontsieren het straatbeeld. Armzalige winkeltjes en een shabby armoedig straatbeeld waar ik me niet thuis voel.
Hoe kan het dat een westers land geforceerd door de overheid afglijdt naar een derde wereld land en dat alles gesteund en zwaar gesubsidieerd door de overheid (dus betaald door de autochtone bevolking)?
Hoe kan het zijn dat jaren geleden al geroepen werd dat multiculti niet werkt omdat immigranten uit Afrika zelfs in 40 jaar niet integreren en dat wij op dit moment zien dat immigranten met busladingen worden binnengehaald. Dat woningen worden vrijgemaakt en dat immigranten uitkeringen krijgen.

Den Haag is de dichtst bevolkte stad van NL met een giga parkeerprobleem maar plotseling kan alles nog wel dichter gepakt. De lokale bevolking die protesteert wordt massaal genegeerd en beschuldigd van racisme.
En dat alles terwijl de autochtone jongeren die al jaren werken (en belasting betalen) op een wachtlijst staan voor een woning. Grote steden als Den Haag worden getto’s en net als Londen naar de kloten geholpen en de overheid steunt de immigranten tegen de wil van de burgers.

Ik hoefde maar even in Den Haag te zijn en ben heel snel geshockeerd weer weg gegaan. Ik heb daar niets te zoeken en voel mij daar absoluut niet thuis. De NL overheid is volledig de weg kwijt …. Dit giga probleem gaat NL miljarden kosten en ons nog vele jaren volgen ….

El Ghazoui Mohamed
1 jaar geleden

Nee

frank
1 jaar geleden

De burger heefrt sowiso niets aan de Politie.
Aangifte doen bv. is een farce en een doodlopende weg.
Prioriteiten – geld.tekort en gebrek aan personeel – zeggen ze.
Gelul natuurlijk ; Dit heet gewoon verzuim -en de Wet aan je laars lappen. Der burger heeft geen reet te maken met deze 3 zaken
.
-Het Korps Haaglanden spant overigens te kroon over verzuim en geweld
Daarentegen staat dit korps hoog in de vele “Flut boetes”

Turkije waarschuwt Cyprus voor herhaling van 1974 invasie

Macron door Gele Hesjes aangeklaagd bij het Internationaal Strafhof