in , ,

Politie Eindhoven pakt Pegida-aanhangers plus 2 journalisten op, stenengooiende Turken ongemoeid

Twee correspondenten die zaterdagmiddag voor het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) verslag deden van een actie van Pegida in Eindhoven hebben enige tijd vastgezeten.

Samen met aanhangers van Pegida die folders wilden uitdelen bij de Al-Fourqaan-moskee werden de twee aangehouden omdat ze in de ogen van de verdacht gedrag vertoonden.

De politie vermoedde dat de journalisten aanhangers van Pegida waren, maar zij waren voor het ANP in Eindhoven aan het werk. Bij hun aanhouding hebben ze de agenten een politieperskaart en een perskaart van het ANP getoond.

Rond 17.00 uur werden de twee weer vrijgelaten nadat uit onderzoek was gebleken dat de verdenking tegen de journalisten niet klopte, meldt de politie, die in een tweet haar excuses heeft aangeboden.

De ‘Turkse jongeren' die de Pegida-groep met bakstenen en eieren belaagden liet de politie ongemoeid, blijkt uit een perscommuniqué:

Lees verder bij de bron: ThePostOnline


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Oude dag’: Gepensioneerden betalen in sommige gevallen per euro meer dan 60 cent belasting

Steeds meer kinderen krijgen Gps-tracker omgebonden, wennen aan je toekomst