in

Politie forceert duim van verdachte om telefoon te ontgrendelen, Rechter: niet gedwongen aan zijn eigen veroordeling mee te werken

NeiFo / Pixabay

De politie mocht een verdachte onder dwang zijn eigen telefoon laten ontgrendelen om dat toestel vervolgens te gebruiken in een onderzoek naar criminele activiteiten. De rechter vindt niet dat er daarmee te veel inbreuk is gemaakt op de rechten van de verdachte.

Belangrijke informatie in het onderzoek naar de praktijken van de mannen kwam van de telefoon van één van de verdachten.

Deze wilde zijn iPhone echter niet zelf ontgrendelen, waarna de politie hem heeft geboeid en de duim van de verdachte onder dwang tegen zijn toestel heeft gehouden.

De rechtbank vindt dat deze manier van handelen door de politie niet in strijd is met het recht dat de verdachte heeft, om niet te worden gedwongen aan zijn eigen veroordeling mee te werken.

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hoeveel belastingen betalen multinationals effectief in de verschillende EU-lidstaten?

Dankzij Partij van de Dieren mag er in Friesland 1.000.000 ganzen worden doodgeschoten