‘Politie probeert bij problematische gemeenschappen in gunst te komen’

Dat de het gezag op straat kwijt lijkt, gezien de vele geweldsincidenten van de laatste tijd, heeft ook deels te maken met hun eigen handelen. Dat stelt opiniemaker Wierd Duk in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

De korpsleiding draagt volgens Duk bij aan dat verminderde gezag. “Korpschef Akerboom staat uitgebreid elk jaar op foto’s bij de iftar met de Marokkaanse of andere gemeenschappen.

Dat gaat ten koste van gezag, omdat heel veel Nederlandse burgers dat zien en de indruk krijgen dat de politie heel erg hun best doet om bij bepaalde gemeenschappen in de gunst te komen, terwijl die juist als heel problematisch worden ervaren.”

Trouwstoet

De afgelopen weken haalden mishandelde politieagenten meermaals het nieuws. Een agent werd in elkaar geslagen toen hij wat zei over een trouwstoet in en een andere agent brak zijn arm na een gewelddadige aanhouding.

‘Politie probeert bij problematische gemeenschappen in gunst te komen’“Het bevoegd gezag is niet meer de baas op straat”, zegt Duk. “De politie straalt niet het gezag uit dat zij uit zouden moeten stralen.”

“Onacceptabel, het gezag is ver te zoeken”, vult zakenvrouw Rahma el Mouden aan…..

Diversiteit politie

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Google sluit zich aan bij de farmaceutische industrie

Maastricht maakt als eerste bezwaar tegen aanleg 5G-netwerk