in

Politie trapt in klassiek broodje-aapverhaal met “inbrekerstekens”

Oeps. De politie Woerden heeft excuses aangeboden voor de onrust die ontstond nadat op facebook werd gewaarschuwd voor ‘inbrekerstekens’ op gevels.

Dat zou het werk van inbrekers zijn, die ‘een voorverkenning’ deden …

Tja. Een klassiek broodje-aapverhaal natuurlijk, maar de politie trapte er weer eens in. De streepjes bleken het werk van kabeltrekkers die in de buurt actief waren.

De ophef was echter groot en het basisteam moest door de knieën en erkende dat er ‘nepnieuws’ was verspreid. Overigens pas nadat de gemeente had gebeld.

‘Wij werden door de gemeente Woerden gebeld en ons werd verteld dat de strepen zijn gezet door een bedrijf dat kabels moet gaan trekken. In ons enthousiasme hebben wij te voorbarig een bericht opgesteld. Hierbij willen wij onze excuses aanbieden voor het verspreiden van nepnieuws. Hoewel onze intenties puur waren, bleek dat wij het fout hadden’.

De excuses ….

Lees verder bij de bron: Cops in cyberspace

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bananenrepubliek2

Vrouw solliciteert weer met vals artsendiploma en vals BIG nummer, wordt gewoon twee keer aangenomen

marcrutte

Coronaherstelfonds transferunie: EU-president biedt korting op EU-afdracht, Rutte lijkt om, nu Macron nog