in ,

Politie verloederd: ‘Enorme amateurisme’ oorzaak diefstal 23 dienstwapens

cocoparisienne / Pixabay

Het was een rommeltje bij het wapendepot van in Zutphen toen vorig jaar 23 dienstwapens en munitie werden buitgemaakt tijdens een geraffineerde diefstal. Alarmcodes ‘slingerden rond', waardoor het onmogelijk bleek om te achterhalen wie over welke codes beschikten.

Ook ontbraken 's, wat het politieonderzoek ernstig belemmerde.

Dat stelde de officier van justitie tijdens de zitting in Zutphen waarbij twee verdachten terechtstonden voor de opzienbarende wapenroof. Omdat de daders de beschikking hadden over de code van het beveiligingsalarm konden zij urenlang ongestoord hun gang gaan bij het pand van de Dienst Vervoer & Ondersteuning (DV&O).

Justitie eiste vijf jaar cel tegen hoofdverdachte Jereno K. uit Ede. Hij zit al sinds september vast voor de diefstal. Zijn vermeende handlanger Jasper K. uit Harskamp hoorde 4,5 jaar cel tegen zich eisen.  Het OM verdenkt R. en K. van stelen, bezit en het verhandelen van 23 vuurwapens , 675 patronen, patroonhouders, 25 busjes peperspray, handboeien en portofoons.

21 pistolen, Walthers P99Q,  zijn nog niet teruggevonden en gaan vermoedelijk nog altijd rond in het criminele circuit.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

EU doofpot – Rapport uit 2018 nu pas bevestigd; UK maakte illegale kopieën en beheerde Schengen-reizigersdatabase verkeerd

Klimaathoax, de freakshow van staatsomroep en KNMI vergeten voor het gemak kouderecords