in

Politie Zoetermeer rukt massaal uit voor Marokkaanse verdachte, met vreemd einde wegens pers

Een overmacht aan is vanavond rond 22:10 uur uitgerukt om een persoon te arresteren in de Zoetermeerse wijk Palenstijn. Maar liefst 8 politievoertuigen waren aanwezig voor de arrestatie van één Marokkaanse man. Niet alleen de politie maar ook Crimesite Camilleri was er toevallig bij.

Diverse politiebusjes, gewone wagens en burgerauto's. Wat was er aan de hand dat de hermandad zo massaal aanwezig was? Op een galerij van een flat waren zo'n 8 politieagenten aan het schreeuwen dat de deur moest worden opengedaan anders zou deze worden ingeramd. Beneden een veelvoud aan dienders, gadegeslagen door een groep buurtbewoners.

“Het is B. die ze moeten hebben, mijn broer,” verteld één van de jongens terwijl hij zij aan zij staat met de reporter van Crimesite Camilleri. Op de vraag wat deze B. wel niet gedaan moet hebben, daar de straat letterlijk blauw-geel ziet van de politie, stamelt hij: “ze vroegen om z'n legitimatie en toen heeft hij het op een lopen gezet.” Dan komt er een politiedame gehaast aanrijden en houdt een papier omhoog: “Ik heb het op papier, we kunnen hem nu arresteren!”

Luttele minuten later is te zien dat B. met de armen omhoog uit de flat wordt gevoerd en vervolgens in de boeien wordt geslagen. Beneden aangekomen schuiven zijn ‘vrienden' naar hem en de politieagenten die hem naar de politieauto begeleiden toe. In het Berbers roepen ze hem toe ´zich vooral taai´ te houden. Dat is tegen de zin van een aantal potige agenten die zich tussen de jongens en hun verse arrestant in stellen.

“Wegwezen anders pakken we jou ook op,” roept een agent tegen één van hen terwijl hij de jongen een duw geeft. “Raak me niet aan joh,” roept de geduwde, waarop de agent hem te kennen geeft dat het allemaal erger kan dan een duw. Het dreigt te escaleren, voornamelijk door een zeer agressieve waarneembare opstelling van de politie. Totdat een van de agenten opmerkt dat er iemand rond loopt met groot op de rug: PERS; “Rustig collega, er is hier pers bij.”

Lees verder via Crimesite Camilleri.

 


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Honderden Koerden manifesteren in Europese steden tegen IS

Op FREAKING CNN!: CDC lies about ebola onDoctor: The CDC is lying about Ebola