in , ,

Politiebaas blijkt corrupt, hielp vriendin hogerop via ministerie van Veiligheid en Justitie

50606ced76f1555a6bffe7fe 640 politie1 e1423329778987

De voorzitter van de grootste politievakbond ACP heeft zijn vriendin aan een baan geholpen bij een cruciaal onderzoek naar de Nationale Politie. Het verantwoordelijke ministerie van Veiligheid en Justitie zag deze belangenverstrengeling door de vingers, om de steun van de machtige bond niet te verliezen.

Van de Kamp beloofde in 2012 aan minister Opstelten dat zijn bond de vorming van de Nationale Politie zou steunen, als het ministerie de Cultuurmonitor zou financieren en gebruiken. Zijn vriendin stond ondertussen in de coulissen klaar om een sleutelrol bij het project te vervullen, en er een proefschrift over te schrijven.

Die dubbelrol leidde tot grote problemen. Zo meldde zich in juli 2013 een klokkenluider die stelde dat het ministerie van Veiligheid en Justitie de steun van de machtigste politievakbond kocht door Van de Kamp en zijn partner hun gang te laten gaan.

Lees verder via nrc.nl.

Reactie van de politiebond via

ARTIKEL NRC SCHETST VERTEKEND BEELD – FEITEN LIGGEN ANDERS

Een artikel in NRC over de zogenoemde cultuurmonitor Nationale Politie en de rol van de ACP en meer nadrukkelijk die van ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp daarin schetst een onjuist beeld waarin de ACP zich niet herkent.
In NRC staat vandaag (zaterdag 7 februari) een artikel over de zogenoemde cultuurmonitor Nationale Politie en de rol van de ACP en meer nadrukkelijk die van ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp daarin. Het artikel schetst een onjuist beeld waarin de ACP zich niet herkent.

“Het artikel in NRC heeft tot onze verbazing meer weg van een profielschets van onze voorzitter. Het inhoudelijke verhaal over de cultuurmonitor wordt slechts gebruikt als kapstok om te laten zien hoe Gerrit van de Kamp als vakbondsvoorzitter vermeend acteert”, aldus een woordvoerder van de ACP. Zo worden in het artikel insinuerende opmerkingen gemaakt over zijn rol in het traject rond de cultuurmonitor en die van zijn partner – mevrouw Smit – die als onderzoekster betrokken is geweest bij de ontwikkeling van de cultuurmonitor. Het artikel, waarvan eerder deze week een conceptversie aan de ACP werd toegestuurd, schetst daarmee een vertekend beeld. De feiten liggen anders. De ACP heeft dit onder de aandacht gebracht van NRC (reactie onderaan dit artikel te downloaden). Dit heeft nauwelijks tot aanpassingen van het artikel geleid.

De cultuurmonitor moest eraan bijdragen om de gewenste cultuurverandering binnen de Nationale Politie en de effecten daarvan in beeld te brengen. De politievakbonden vonden en vinden het van cruciaal belang dat een structuurverandering gepaard gaat met een cultuurverandering om de reorganisatie Nationale Politie te laten slagen. Dit dringende advies gaven zij aan minister Opstelten die daaropvolgend de cultuurmonitor in het leven riep. Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft deze opdracht destijds toegekend aan professor A.B. Hoogenboom. Bij het samenstellen van zijn onderzoeksteam waarvan mevrouw Smit deel uitmaakte, was de heer Hoogenboom op de hoogte van de persoonlijke relatie tussen haar en ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp. Daarover is Van de Kamp richting alle betrokken partijen open en transparant geweest en heeft daar zuiver in gehandeld.

Lees verder via acp

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
f9c9b6b7f0989a3488ee6f68 640 geduld

Heeft u er maar alle vertrouwen in (NIET): Opa Opstelten houdt bouw Goudse moskee in de gaten

ea9bf334c7386c9aed291a6e 640 gezondheidszorg

Europa onderhandelt over commercialisering gezondheidszorg