in

Politieke partijen die bereid blijken de wet te omzeilen in ruil voor een grote som geld op vingers getikt, geen strengere controle

Engin_Akyurt / Pixabay

Politieke partijen die bereid blijken de te omzeilen of te overtreden in ruil voor een grote som , krijgen een tik op de vingers van minister van Binnenlandse Zaken. Zij moeten maatregelen treffen om herhaling te voorkomen, vindt de bewindsvrouw.

De Telegraaf onthulde dat partijen de wet over financiering van politieke partijen weinig serieus nemen.

In die wet staat dat bij donaties boven de 4.500 de gulle gever geopenbaard moet worden. Maar toen partijen met een gefingeerde naam werden benaderd door De Telegraaf met het verhaal dat iemand ze 15.000 euro wilde geven op voorwaarde dat hij anoniem zou blijven, waren veel partijen bereid om dat te faciliteren en de wet te omzeilen.

Ze raadden constructies aan waarmee het geld onder de radar zou kunnen blijven.

De partijmanager van , die daarop de laan werd uitgestuurd, zei zelfs dat ze het geld contant aan zou nemen en vertelde dat het bedrag als anonieme giften in de boeken zou verdwijnen.

Dat zou een duidelijke overtreding van de wet zijn geweest.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bekende Duits-Syrische vluchteling: “We reizen terug naar Syrië om haat te ontsnappen”

Multicultureel Zweden: Meer dan 120 bomaanslagen dit jaar – een stijging van 45 procent