in , , , ,

Popcorn en chips: Griekenland escaleert eisen voor WWII-reparaties vanuit Duitsland

southtree / Pixabay

Zes maanden nadat Der Spiegel een rapport uit 2016 openbaarde dat de kosten de nazi-bezetting door Duitsland van de natie tijdens de Tweede Wereldoorlog beschreef, stemde het Griekse parlement woensdag om Duitsland te vragen schadevergoeding te betalen voor die schade.

Zoals we eerder opmerkten, beweert het auditrapport, klaar sinds augustus 2016, dat Griekenland recht heeft op € 269,5 miljard aan reparaties uit de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast eist Griekenland dat een beroepslening van € 10,3 miljard wordt terugbetaald.

Na een decennium van door de trojka opgelegde soberheid in het afgelopen jaar, zei Tsipras, een linkse, dat zijn regering de twee kwesties (opgelegde soberheid en herstelbetalingen) niet wilde koppelen, in reactie op kritiek op de vertraagde reactie van het parlement op het rapport over de kwestie uitgegeven in 2016.

“We zouden nooit het absolute kwaad van het nazisme kunnen plaatsen … op een schaal,” zei hij.

“Geen slachting, geen wangedrocht, zelfs geen enkele druppel bloed kan worden afgewogen tegen reddingsoperaties .”

Van haar kant wordt van de Duitse regering verwacht dat zij het verzoek verwerpt. Reeds in het verleden heeft het duidelijk gemaakt dat Griekenland geen wettelijk recht heeft om schadevergoeding te eisen voor de Tweede Wereldoorlog.

“De kwestie van Duitse reparaties is afdoende geregeld, zowel juridisch als politiek”, zei de Duitse woordvoerder Steffen Seibert woensdag.

“We zijn, en ik hoop dat je ons kunt geloven, ons bewust van onze historische verantwoordelijkheid.”

Zoals Reuters meldt, heeft Duitsland zich in het verleden verontschuldigd voor misdaden in het nazi-tijdperk, maar is niet bereid geweest besprekingen over herstelbetalingen opnieuw te openen. Vervolgens betaalde West-Duitsland in 1960 Griekenland de som van 115 miljoen Duitse marken als herstelbetalingen voor zijn oorlogsleed in de oorlog.

Lees verder bij de bron: Zero Hedge


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rusland biedt hulp aan Venezuela en Cuba om ‘illegale’ VS-sancties te ‘overwinnen’

‘Moslims voelen zich onprettig bij schaars geklede, lelijke mensen’ willen eigen Haagse halalstrand