in , ,

Portugese bank verzuipt: Snel een EU reddingsboei van 5 miljard, omdat het kan

6144035783 4e4f9c97bb caixa geral

De Portugese regering heeft in een deal met Brussel toestemming gekregen hun grootste bank te redden met een injectie van in totaal 5 miljard. Tevens is afgesproken dat deze staatshulp niet in de boeken terecht komt als staatshulp (!) want zo’n directe bailout is tegen de nieuwe EU-regels.

Maar het kan nog krommer: de ECB zélf redt bij de buren in Spanje bedrijven met vers gedrukt helikoptergeld, de stand was 16 miljard op 12 Augustus. Ondertussen moeten de investeerders van die bedrijven betalen voor het voorrecht aandelen in die bedrijven te hebben dmv ‘negatieve rente’.Voor nadere uitleg zie Wolfstreet.

Het is een ingewikkeld verhaal maar het komt erop neer dat deze bedrijven niet alleen gratis bakken met geld toegeschoven krijgen maar dat de banken en hedgefunds van deze geldinjecties kunnen profiteren via kennis die zij vooraf van de ECB ontvangen. Dat de ECB wegkomt met deze oplichterij hebben we dan weer te danken aan onze fijne politici, die zonodig het ESM, het *stabiliteitspact*, moesten ondertekenen.

 

In deze video wordt uitgelegd hoe het zit met ‘bonds’ (als in staatsschuld), regeringen en centrale banken (de FED is de Amerikaanse centrale bank). Gezien de handelswijze van het ECB worden nu dus ook geselecteerde bedrijven als ‘regering’ beschouwd: zij kunnen eindeloos lenen want het plebs betaalt uiteindelijk zowel de hoofdsom van die lening als de rente.

 

Het barst op youtube van de info mbt geldcreatie en het geldsysteem. Heel interessante materie om in te duiken als U zicht wilt krijgen op hoe niet alleen U genaaid wordt door mega-oplichters, maar ook Uw kinderen en alle daarop volgende generaties.

 

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!

Photo by Gonmi cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4755b570bcada31d19bda1bf 640 euro1

Dit gaat weer een berg belastingcentjes kosten: Met identiteitskaart, bankpas of app inloggen bij de overheid

plasma bom

US Air Force onthult radicaal plan om de “lucht te bombarderen” met geïoniseerde plasma