in

Post buitenlandcoördinator EU komt dichterbij voor niets wetende onbenul Timmermans

De kansen dat minister Frans Timmermans Catherine Ashton opvolgt als nieuwe buitenlandcoördinator van de , nemen toe. Nederland zet in op een hoge post in de financieel-economische hoek. Dit heeft premier vorige week ook laten weten aan de nieuwe Commissievoorzitter , die op dit moment zijn team samenstelt.

Timmermans heeft in de BNR-studio vele malen laten doorschemeren dat hij niet beschikbaar is, maar zijn naam wordt desondanks meer en meer genoemd, zegt politiek verslaggever Jaap Jansen.

Veel internationale ervaring

Zeker nu de relatie tussen de en steeds ingewikkelder wordt, is het handig om op die buitenlandpost een man te hebben met veel internationale ervaring. Jansen: “Iemand die zowel kritisch is naar Rusland als het belang ziet van een goede verstandhouding. Bovendien spreekt hij vloeiend Russisch. Timmermans heeft ook een uitstekende relatie met zijn Duitse collega Frank-Walter Steinmeier. Zij bellen elkaar voortdurend.”

via BNR Nieuwsradio.

Photo by JHTNS-DMA


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Just listen what Putin said 2 yrs back about Holland and gas. EU wont tell you!!

Wetenschapper ontslagen ‘nadat hij 4000 jaar oud dinosaurusfossiel ontdekt’