in ,

Premiebetaler keer op keer gekort: Vermogen pensioenfondsen bijna verdubbeld

Het vermogen van de vijf grootste pensioenfondsen is sinds eind 2008 met 295 miljard gegroeid naar ruim 600 miljard euro aan het einde van het tweede kwartaal van 2014.

Dat meldt pensioenuitvoerder APG die het pensioenvermogen van ABP, Pensioenfonds en Welzijn (PFZW), Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT), Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (bpfBouw) en Pensioenfonds van de Metalelektro (PME) onder de loep nam.

Het pensioenvermogen daalde in 2008 met 75 miljard euro als gevolg van de . Inmiddels hebben de pensioenfondsen dat verlies meer dan goedgemaakt met een vermogen van ruim 600 miljard euro, ver boven de stand van 2007.

De vijf grote pensioenfondsen hebben tussen 2009 en 2014 ruim 250 miljard euro aan rendement op beleggingen behaald. Daarnaast is de inleg van premies hoger dan wat er aan pensioenuitkeringen uitgaat.

via nu.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Straks je premie omhoog vanwege je kwaaltjes: Wetsvoorstel geeft verzekeraars inzage in medische dossiers

Nieuw in Nederland: Opnieuw afrijden na slingeren op de weg, het spekken van CBR gaat steeds verder