Prijs van boodschappenkar A-merken in 1 jaar tijd met 40% gestegen

Verder gaat alles goed hoor, maak je niet druk…

ccipeggy / Pixabay

Wie z’n winkelwagen in de vollaadt met boodschappen van A-merken van bijvoorbeeld , Coca-Cola, FrieslandCampina of Douwe Egberts is in het afgelopen jaar fors meer gaan betalen dan diegene die huismerken koopt.

Die laatste is tot wel 40 procent goedkoper uit.

Een kar vol met 90 producten die je dagelijks gebruikt kost gemiddeld 177 als je A-merken koopt, blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond. Huisvaders en -moeders die huismerken nemen, hoeven voor dezelfde soort en hoeveelheid producten 105 euro te betalen.

Dat flinke verschil is vooral veroorzaakt doordat de toch al duurdere A-merken ‘extreem in prijs’ zijn gestegen, meldt de Consumentenbond. Prijsstijgingen van 20 procent zijn geen uitzondering, meldt de belangenorganisatie.

En dat is veel meer dan de verhoging van de begin dit jaar. Die ging van 6 naar 9 procent.

‘Duurdere grondstoffen’

Fabrikanten van bekende producten zoals Unox erwtensoep (30 procent duurder), Blue Band (48 procent meer) en Komo-vuilniszakken (29 procent erbij) hebben dus wel meer dan de btw-verhoging meegenomen in de nieuwe prijzen.

Als excuses gebruiken zij duurdere grondstoffen en hogere transportkosten …

Lees verder bij de bron: RTLZ


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Achter de schermen van de goed georkestreerde klimaathysterie

De afschaffing van Nederland zoals ze is – het Europese plan