in ,

Prioriteiten: Paar honderd miljoen voor onderwijs, veiligheid en daklozen, 5 miljard voor “stikstofcrisis”

geld 1559928254
kalhh / Pixabay

Ondanks de coronacrisis trekt het kabinet honderden miljoenen extra uit voor onderwijs, veiligheid en opvang van daklozen. Dat is afgesproken in de voorjaarsbesluitvorming van het kabinet, melden bronnen aan RTL Nieuws.

Eerder vandaag werd al duidelijk dat de komende tien jaar in totaal vijf miljard euro wordt uitgetrokken voor de aanpak van de stikstofcrisis. Het geld gaat naar verbetering van de natuur en maatregelen om de uitstoot van stikstof omlaag te brengen.

Justitie kan komende jaren rekenen op een bedrag van in totaal 350 miljoen euro extra. Het geld is bedoeld voor meer forensische zorg en om de kosten te dekken die een groter aantal gedetineerden en langere straffen met zich meebrengen.

Ondermijning

Ook voor de strijd tegen de zware criminaliteit en ondermijning wordt meer geld vrijgemaakt. In totaal gaat het om een bedrag van 85 miljoen euro per jaar. Het geld is onder andere bedoeld voor extra rechercheurs.

Minister Van Engelshoven krijgt 400 miljoen euro om ….

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EWEGeFvWsAIQp9l

Hoppa! Olieprijs crasht tot onder de 2 dollar per vat

europa the last battle

Duitsland is om en wil nu ook Eurobonds, Nederland staat er moederziel alleen voor