in , , ,

Privacy wetgeving nu ook door EU geregeld: Tussen hoop en vrees, over privacy in 2015

4638981545 f0578a16fe facebook privacy1

We kunnen gerust spreken van een groeiende beweging, vooral contra privacy. Waardoor we zonder extra inspanningen weleens flink zullen moeten vrezen. Overheden blijken keer op keer ergere privacy-zondaars te zijn dan ze willen toegeven en hackers lopen steeds verder voor in de wapenwedloop. En, alert gemaakt door negatieve publiciteit, zijn bedrijven juist steeds stiekemer geworden rond het mis(?)bruiken en verkopen van uw gegevens.

Is er dan nog hoop ..? Natuurlijk, hoop is immers wat er overblijft als er geen argumenten meer zijn. Gelukkig hoeven we niet alleen te hopen. Er is ook nieuwe Europese wetgeving (95/46/EG) ook in 2015, aanstaande. En ja, die wetgeving heeft, na goedkeuring, direct dwingende kracht in alle lidstaten, daar hoeft nou eens niet eerst op nationaal niveau invulling aan te worden gegeven…

…We zien een kleine beweging opkomen waarin privacy langzamerhand tussen de oren van steeds meer betrokkenen begint te komen. We zien initiatieven om nu dan toch echt architecturen zo te ontwerpen en bouwen dat niet telkens weer opnieuw om dezelfde gegevens hoeft te worden gevraagd. Met als nadeel dat daarvoor, buiten beeld, bestanden moeten worden gekoppeld… We zien ook steeds vaker op allerlei plekken in organisaties bewustzijn ontstaan of het niet een onsje minder kan. Bijvoorbeeld door vragen over de privacy-implicaties van ontwerpen ook uit overwachte projectorganisatie-hoeken. En er komen uit allerlei ‘governance’–hoeken plots toch wél vragen over de (aanstaande) Europese richtlijnen. Ja, met privacy kunnen we dit jaar vooruitgang boeken.

Lees verder via PrivacyNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
7961501026 ca39561a6b pechtold e14220493718491

We wisten het al in 2012 toen hij bij de Bilderbergmeeting was: Pechtold grootste in peiling

425418155 dadfe74816 global warming1

Ghehe: MIT-wetenschapper/hoogleraar vergelijkt mensen die in global warming geloven met sekteleden