in , ,

Privatisering: corrupte bestuurders en hun “rechten”

3420c584578984bc18e922f1 640 privatisering1

Het is voor mijn gevoel nog maar een jaar of tien, vijftien geleden toen we nog onbezorgd naar de tandarts konden. Het ziekenhuis bezoeken voor een onderzoek of de medicijnen op kon halen bij de apotheek. Het was geregeld als je er vandaan kwam, je had geen omkijken naar de afhandeling. Je had geen zorgen over de kosten die gemaakt werden. Het waren professionele en aardige mensen die je hielpen en een baan in de gezondheidszorg of een beroep als conducteur betekende zekerheid zonder kopzorgen waardoor je je volledig op je werk kon focussen. Hoe anders is dit nu?

Persoonlijke ervaringen

Laatst een bezoekje aan de tandarts gebracht en een gaatje geboord. Vervolgens de rekening van Anderszorg.nl. Een factuur waar je op het eerste gezicht al moedeloos van wordt door de enorme hoeveelheid van regels met handelingen waar je telkens apart voor blijkt te betalen. Onmogelijk om hier een duidelijk beeld van te scheppen. En uitzoeken zal ik na een bedrag van rond de 400 euro! Een impulsief bezoekje aan de gemeente Arnhem dan. Het complete pand is volgeplakt, behangen en ontsierd met posters met een tekst waarmee heel duidelijk gemaakt wordt dat je toch eerst echt het internet op moet om een afspraak te maken alvorens je ook maar 1 stap in deze vesting durft te zetten. “Dit ambtenarenbezoek begint weer lekker… ” denk ik dan al. En ja hoor, op het moment dat je binnenstapt zie je de zucht van de baliemedewerkers. Drie stuks maar liefst. “Geen online afspraak? Dan kunnen we jullie nu echt nergens mee helpen!”. Zucht…

De ommekeer van de zorg

De omgang met burgers verslechterd zienderogen, de manier waarop de top van geprivatiseerde overheidstaken naar haar eigen doelgroep kijkt wordt steeds vijandiger. Met de gezondheidszorg als meest schrijnend voorbeeld. Schrijnend omdat deze branche bij uitstek een taak van de overheid is. Zorg verlenen aan haar burgers.

Privatisering levert niets op

Kijk gewoon eens naar wat er aan de hand is in ons land en plaats dit in een tijdspanne van pak hem beet 20 jaar. Van een onbezorgde blik is deze wereld van zorg verandert in een puinzooi van groot geld, corruptie en fraude. Het bestaansrecht van ziekenhuizen staat bij winst draaien, net als de spoorwegen, afvalverwerkingsindustrie, gemeenten en ja, wat inmiddels eigenlijk niet? De reden van privatisering is altijd geweest dat de gecreëerde concurrentie kostenreductie en andere voordelen oplevert en dus goedkoper en beter wordt voor het volk.

Bestuurders en hun rechten

Graaiende bestuurders! Despotisch gedrag van figuren die helemaal niet op zo`n functie zouden mogen zitten. De verantwoordelijkheden die gepaard gaan met zulke functies zijn ingewisseld voor hun rechten. Hun rechten. Hun recht op drie ton ontslagvergoeding. Het recht op 2 ton salaris en het recht om vorig jaar het eigen salaris met 19% te verhogen. Al deze rechten keurig verpakt in protocollen en wetboeken welke in de loop der jaren netjes opgesteld zijn door hun eigen kringetjes.

Ze verschuilen zich achter regels

Fraude plegen en zelfverrijking, het effect wat het blijkbaar geeft op een “bestuurder” in de hedendaagse zorg. Gewoon even een hedendaags voorbeeld: maar liefst 25 miljoen euro (!) werd verduisterd bij het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein en wat gebeurt er? “Nee, er is echt niets aan de hand” aldus Minister Schippers! Er is door de NZa een recordboete uitgedeeld van 2,5 miljoen euro terwijl er 25 miljoen is verdwenen, maar er is niets de hand… De NZa heeft zelfs haar tandjes laten zien. De afhandeling van dit zaakje is allemaal wederom keurig binnen de eigen regeltjes en wetjes gebeurt en daarmee is de kous af. Diezelfde Schippers haalt het in haar hoofd om ziekenhuizen ook maar gelijk in door winst gedreven private bedrijven te veranderen.

Wat brengt de toekomst? Lees verder via Biflatie.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9663345203 ae8b52db90 camera privacy1

1984 is nu: Observatiecamera’s speuren naar sociale fraude

3221714641 d3f03d8711 tandarts1

Van terminale kankerpatiënten onderging 97% voordien een wortelkanaalbehandeling