in , ,

Proest : Minister Schippers stelt, EPD sleutel tot veilige patiëntenzorg

Afgelopen week hebben we al kunnen zien hoe de overheid met ICT omgaat, de voorzitter van de commissie overheid ICT fails wist niet wat een ip-adres was, wat toch echt basis informatie is. Hoe zal het EPD gaan aflopen? Minister Schippers heeft er wel alle vertrouwen in, de nadenkende niet.

Het elektronisch patiëntendossier (EPD) is de sleutel tot veilige patiëntenzorg, zo stelt Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Schippers reageerde op een onderzoek van de Consumentbond. Bij het onderzoek waren ruim 40 medisch dossiers bij huisartsen opgevraagd.

Hiervan bleek tweederde op één of meer onderdelen onjuist of niet compleet te zijn. De minister stelde zich zorgen over de uitkomsten te maken. “Ik zal de huisartsenorganisaties hierop aanspreken en ga ervan uit dat huisartsen dit signaal serieus zullen oppakken”, zo liet ze weten.

Schippers wijst op verschillende programma’s die huisartsen ondersteunen bij het op orde brengen en houden van patiëntendossiers, alsmede de mogelijkheid om een EPD-scan te gebruiken. Hierbij wordt getoetst of het dossier aan alle eisen voldoet. “Het elektronisch patiëntendossier is daarmee de sleutel tot veilige patiëntenzorg, mits het goed wordt bijgehouden.”

Vooral het “mist het goed bijgehouden” kennen we al uit het verleden.

Lees verder via Security.NL


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Android-apps kunnen onopgemerkt foto’s maken’

Werd jouw familie vóór WOII in de gaten gehouden door de CID?