in

Propagandamateriaal IS gevonden bij chauffeurs Europees Parlement … en dat gaat u geld kosten

Bij twee chauffeurs van het Europees Parlement – één in Brussel en één in Straatsburg – is propagandamateriaal van terreurorganisatie gevonden. En dat zou de directe aanleiding geweest zijn om 110 chauffeurs aan te werven, een eigen vervoersdienst op te richten en de factuur voor de belastingbetaler ineens met bijna 4 miljoen per jaar op te drijven.

Nu betaalt al bijna 7 miljoen per jaar aan externe bedrijven voor de vervoerdienst waar europarlementsleden een dienst kunnen op doen. Maar maandag werd een voorstel goedgekeurd om een eigen vervoerdienst op te richten. 110 extra Europese ambtenaren dus, en die kosten al snel per jaar 4 miljoen euro meer dan de service van de externe bedrijven (met 150 chauffeurs) nu.

Het Duitse blad Der Spiegel schrijft dat de aanleiding is dat er bij twee van die chauffeurs propagandamateriaal van Islamitische Staat werd gevonden. De twee zijn ondertussen ontslagen en de voert een onderzoek. Wanneer het propagandamateriaal precies werd gevonden, is niet duidelijk. Het Europees Parlement wil voorlopig op die vraag niet reageren.

Maar dat was blijkbaar sowieso enkel de spreekwoordelijke druppel. Er was gebleken eerder gebleken dat sommige chauffeurs bij die externe bedrijven werken in het verleden met het gerecht in aanraking waren gekomen en/of bij criminele activiteiten betrokken waren geweest.

Door een eigen vervoersdienst op te starten “hoopt” Europa de chauffeurs beter te screenen en op te leiden, luidt het.

Lees verder bij de Bron: Stop de bankiers


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europarlement wil EU-FBI, EU-CIA en Monsanto’s Glyfosaat

Nigel Farage over het Nederlandse referendum en de Turkijedeal