Pukkelpop en de ‘collaboratievlag’

Als je politiek op de festivalweide haalt …

www_slon_pics / Pixabay

De Pukkelpop-organisatie heeft op de festivalweide alle leeuwenvlaggen zonder rode klauwen laten in beslag nemen als ‘collaboratievlaggen’, en dit na het mislukte optreden van Anuna De Wever die in haar klimaatspeech werd uitgejouwd. En naar eigen zeggen achteraf werd ‘belaagd door mannen met leeuwenvlaggen’.

Meteen is Pukkelpop zijn maagdelijkheid kwijt en wordt de weide bezoedeld door neonazi-symbolen.

Een vreemde associatie, want als ik op 11 juli zie welk soort leeuwenvlaggen er uit de ramen hangen, blijken dat bijna allemaal ‘collaboratievlaggen’.

De ironie is daarbij dat de historische leeuwenvlag al in het Wapenboek Gelre van rond 1400 wordt beschreven als met rode tong en klauwen, mogelijks een verwijzing naar het bloed der Saracenen, notoire Arabische plunderaars waar men in de middeleeuwen de handen aan vol had, dit helemaal terzijde.

Dus wil Pukkelpop-organisator van Marokkaanse komaf Chokri Mahassine (.a) liever geen leeuwenvlaggen op ‘zijn’ weide. Echter, door het boe-geroep tegen Anuna te beantwoorden met de ban van een zogenaamde collaboratievlag, valt de verborgen agenda …

Lees verder bij de bron: Doorbraak.be


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kattenallergie? Pas je kat aan met het nieuwe vaccin!

Reminder: loop mee met de landelijke demonstratie tegen 5G, doe de internetconsultatie!