in , ,

Putin schoot Italië als eerste te hulp na de aardbevingen en niet de bureaucratische EU

Rusland schoot als eerste te hulp na de verwoestende aardbevingen die het land onlangs teisterden. Dat zegt journalist Gian Micalessin van de Italiaanse krant Il Giorno.

In een column haalt hij fel uit naar de bureaucratische Europese Unie, die in zijn ogen niet genoeg doet om Italië te helpen.

Rusland was het eerste land dat ‘praktische hulp' bood, aldus Micalessin. Afgelopen zomer werd het hart van Italië getroffen door een reeks aardbevingen, waarna 15.000 mensen zonder en drinkwater kwamen te zitten.

Enige

Duizenden huizen werden verwoest en ook raakte de infrastructuur beschadigd, waardoor de hulpverlening moeizaam op gang kwam.

“Enkele weken geleden kondigde Italië aan soldaten naar de grens met Rusland te sturen,” zei de journalist. “Italië ziet Rusland dus als potentiële vijand.”

“Maar de enige die de Italiaanse premier Matteo Renzi na de recente aardbevingen gelijk opbelde en zei dat hij wilde helpen, was de Russische president Vladimir ,” voegde hij toe.

Andere benadering

Rusland bood aan reddingsteams te sturen die getraind zijn om in moeilijk te bereiken gebieden te opereren.

“Onze zogenaamde Europese vrienden kozen voor een hele andere benadering,” zei Micalessin. “Ze zeiden dat we geen geld mochten uitgeven om onze mensen te helpen omdat zij het budget beheren.”

Micalessin merkte op dat de meeste Italianen Rusland zien als een Europees land. “We moeten goede banden onderhouden met Rusland,” zei hij.

De Italiaanse overheid volgt volgens hem braaf de NAVO.

[RT]

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Putin en Trump zullen alliantie vormen om een einde te maken aan de terroristen

Hoppa: Nog maar maximaal 0,7 procent spaarrente