Putins waarschuwingen uit 2007 blijken allemaal waarheid te gaan worden

Negen jaar geleden waarschuwde de huidige president van Rusland Vladimir Poetin voor het onverantwoordelijke Amerikaanse beleid dat instabiliteit en oorlogsdreiging over de wereld verspreidde. Die gevaren zijn vandaag de dag groter dan ooit, zo zeggen Amerikaanse analisten.

“Ik heb de speech uit 2007 gelezen en ben het eigenlijk op alle punten met Poetin eens,” zei professor Francis Boyle van de Universiteit van Illinois.

Tijdens de toespraak op de veiligheidsconferentie in München beschuldigde Poetin de VS destijds van het uitlokken van een nieuwe kernwapenrace, het uitbreiden van de NAVO in Europa en het destabiliseren van het Midden-Oosten. Hij zei ook dat Washington de Verenigde Naties volledig negeerde.

Syrië

Al deze problemen zijn sindsdien alleen maar erger geworden, aldus professor Boyle. “Nu beide landen IS in Syrië bombarderen, kan er van alles mis gaan,” waarschuwde hij.

Door de groeiende spanningen in het Midden-Oosten en Oost-Europa als gevolg van het destabiliserende Amerikaanse beleid, is er een situatie ontstaan die alarmerend sterk lijkt op die in 1914 en 1939, aldus Boyle.

Olie en gas

De regering Obama lijkt net als die van George W. Bush vastbesloten om olierijke landen in het Midden-Oosten en Centraal-Azië onder de duim te houden, merkte Boyle op.

“De regeringen Bush en Obama hebben al gemikt op de resterende voorraden aan koolwaterstoffen in Afrika, Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië, evenals de strategische knelpunten die nodig zijn voor het transport ervan,” zei hij.

Hierdoor zou Washington twee derde van de wereldvoorraad aan olie en gas in bezit krijgen, ging Boyle verder. “De omstandigheden rond de uitbraak van de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog hangen momenteel als een dubbel zwaard van Damocles boven de hoofden van de mensen,” concludeerde hij.

Lees verder bij de Bron: Silvia’s Boinnk!!!

 • 1.5K
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. M. Wiertz schreef:

  Zulke berichten maken de mens angstig,dat is onnodig. Gelukkig hebben we voor professor Boyle nog een ander bericht van 29.01.2016 van Keshe(You Tube)
  “One Planet-One Race-One Nation”
  Free energy in exchange for world peace, together we can end war and hunger and suffering, Dus vrije energie in ruil voor vrede, einde van oorlogvoeren honger lijden en ontberingen. Dat klinkt effe anders! Ga dus nu effe naarYou Tube,maak gebruik van de ondertiteling.

 2. Martin Visser schreef:

  Putin is op de eerste plaats een prima de luxe boekhouder . Daar naast ook een goed diplomaat ..Heeft veel goede kwaliteiten in zich verenigd

 3. robert schreef:

  Rusland was fout tijdens WO2 en is nu weer fout.
  In het begin van WO2 waren Stalin en Hitler de grootste vriendjes.
  Stalin veroverde west Europa en Hitler mocht in de rest van Europa zijn gang gaan.
  Pas NADAT Hitler Rusland aanviel werdt Rusland in het geallieerden kamp gedreven.

  Nu bedrijft Poutin dezelfde tactiek als Hitler toen: Onder het mom van “Onze russen in naburige landen moeten beschermt worden” verovert hij Zuid-Ossetie, Abgassie, Georgie, Afghanistan, Donbas Regio, Moldavie, Krim.

  Ik snap werkelijk niet dat Poutin (de Hitler van de 21th eeuw) inclusief zijn homo vervolging hier wordt afgeschildert als een held.
  Poutin is daadwerkelijk de Hitler van de 21th eeuw, hij is het gevaar, niet Amerika.

 4. Milo schreef:

  Jammer genoeg dat er nog steeds mensen zijn die de politici / media / leugens geloven.
  Ik beledig niemand, maar als men slechts 10% gezonde verstand heeft weet hij/zij wie veroorzaakt al die oorlog in de wereld.
  Oorlog in Afghanistan, Iraq, Libië, syria, Oekraïne.

Geef jouw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Close
%d bloggers liken dit: