in , ,

PvdA en D66 blokkeren referendum over TTIP

De wens van het volk wordt weer kundig genegeerd: Via Sargasso een opvallende bericht dat de mono-partij in de Tweede Kamer weer van zich heeft laat horen:

De motie ingediend door de SP en de Partij voor de Dieren “over een referendum over de wenselijkheid van een vrijhandelsakkoord” is gisteren in de verworpen door de PvdA en D66. (Samen met , CDA, CU en SGP – uiteraard – maar die pronken überhaupt niet met linkse en/of democratische veren … )

Het is duidelijk: de politiek heeft tegenwoordig bar weinig op met de interesses en belangen van het volk. Ze kiezen liever voor de belangen van zeer grote bedrijven, zelfs als dit grootschalig compleet nadelig is voor de rest van het volk – waaronder het MKB dat de banenmotor van onze Nederlandse economie is. Vergis je niet, het TTIP en CETA‘handels'-verdrag is ook nadelig voor het MKB.

Maar goed, het ‘handels'-verdrag is ook niet voor de handel of voor onze economie, het is uiteraard een angstvallig geheimgehouden geostrategisch wurgcontract. En daarin mogen we [het volk] gewoon niet mee-beslissen, dus die motie was bij voorbaat al kansloos. Het is immers gewoon een ‘moetje' van de EU.

Over de motie

SP en PvdD schrijven in de motie:

Een handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en de
Europese Unie zal een grote impact hebben op onze samenleving, doordat het veranderingen met zich mee kan brengen in democratische bevoegdheden, onze rechtsstaat en in de regelgeving die , arbeidsomstandigheden, milieu en voedselveiligheid beschermen; [We zijn] van mening dat een dergelijk verstrekkend verdrag alleen tot stand kan komen wanneer de bevolking daar actief voor kiest;

Het antwoord was dus een gezamelijk-in-koor ‘Nee'-uitspraak van de gehele monopartij (CDA, PvdA, VVD66, CU en SGP) in de Tweede Kamer. D66 (Democraten 66) is opvallend (al uiteraard zeker niet onverwacht) omdat referenda vanaf de start jarenlang hun speerpunt was, totdat ze uiteraard in 2005 keihard op hun neus kregen in het referendum over de EU-grondwet. ( zei: Nee, de politiek zei daarna uiteraard: Ja) Sindsdien zijn referenda in de ban, ook bij D66. Nu is hun houding: ‘Referenda, daar beginnen we niet meer aan.

Zie hier het grote voordeel van onze mono-partij . Als het er echt op aankomt, is iedereen in de tweede kamer het roerend met elkaar eens. Zoals:

  • Grote bedrijven komen altijd boven het MKB en de bevolking,
  • Banken en bankiers zijn altijd heilig, onafhankelijk van hoe groot de door hen toegebrachte schade ook wordt,
  • Liegen mag gewoon, sterker nog, het moet als het onderwerp belangrijk wordt!
  • Meer overheid, collectivisme en staatisme is altijd goed,
  • Goede is slecht voor de economie,
  • De EU moet boven alles, vooral boven de Nederlandse wetgeving,
  • Meer machtsoverdracht naar de EU is altijd goed, en vooral:
  • Geen echte inspraak voor de bevolking.

Op deze onderwerpen heeft de bevolking uiteraard geen enkele keuze, want: wat moet, dat moet…

De zusters en

de-zusters-ttip-en-cetaHet is schrijnend, want het CETA handelsverdrag (nee: geostrategisch wurgcontract) met Noord Amerika (Canada en alle Noord Amerikaanse bedrijven met een brievenbus in Canada) is voorzien van de dodelijke en alom verguisde ISDS clausules en is reeds onderweg naar ratificatie.

Het Europarlement weigerde voor TTIP de ISDS clausules te accorderen, maar de EU weigerde op hun beurt de ISDS clausules te verwijderen uit CETA wurgcontract. En een ‘Nee' tegen CETA is ook geen mogelijk antwoord voor de EU, dus dat gaat dus weer lekker met de EU voor de grootbedrijven en weer niet voor u en mij. Wat een verrassing, not. En zoals u weet is de mono-partij in de tweede kamer groot fan van dit soort samenleving slopende verdragen en heeft de burgerij dus in het geheel niets meers in te brokkelen.

Zie Lubach op Zondag over CETA. Meer over de afgewezen motie bij Sargasso en meer details over dit volksverraad op de site van de Tweede Kamer.

Lees verder bij de Bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Schippers wil geen nationale zorgverzekeraar: kost (boven)modale inkomens koopkracht

Honderden Nieuw-Zeelandse meisjes ernstig ziek na HPV-vaccinatie