in

PvdA-Kamerlid Marcouch was ooit een radicale moslimjongere

‘Ik begrijp hoe de radicale moslimjongeren nu denken. Wij waren gecharmeerd van ayatollah Khomeini, zoals hij verscheen met zijn baard, zijn gewaden en zijn tulband. Het is precies wat de jongeren van nu ervaren als ze Al-Baghdadi, de leider van IS, zien: ook die baard, ook die gewaden, ook die tulband.’ Dat zegt PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch in een interview met Vrij Nederland. Hij was in zijn jeugd zelf ook bijna een jihadist. Radicaliseerde in zijn puberjaren.

Marcouch kwam in 1979 als twaalfjarige naar Nederland. Hij was nog analfabeet, kende alleen wat koranverzen uit zijn hoofd. Inmiddels is Marcouch een politicus die zijn nek uitsteekt voor Westerse waarden als vrijheid en mensenrechten. Maar dat was begin jaren ’80 wel anders. Al snel na aankomst in Nederland begon hij naar cassettebandjes met radicale predikers te luisteren. Vrij Nederland schrijft: ‘Op een gegeven moment gaf de jonge Marcouch vrouwen geen hand meer, hij trok een djellaba aan, liet zijn baard staan en ging vijf keer per dag bidden in de moskee.’

De PvdA’er zegt te weten hoe extremistische moslims denken: ‘Ik ben dus een ervaringsdeskundige’. Volgens hem is er een grote frustratie bij de radicale moslimjongeren over ‘de islamitische wereld nu, waarin een hoop achterlijkheid bestaat, die zich op geen enkele manier positief heeft ontwikkeld. Die frustratie voelden wij ook al. Maar wij waren boos, we waren bezig met daar, met het herstel gedroomde islamitische rijk’. Een rijk dat zich uitstrekte ‘ Afghanistan tot Spanje’.

Lees verder via Politalk.nl.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Merkel wil bewaarplicht telecomdata weer invoeren, ook op EU niveau

Zwitsexit begin van het einde van de euro?