in ,

PvdA stemt tegen motie premieverlaging: Zorgverzekeraars mogen van PvdA hun buffers houden

ByyaoMKIQAArYWF1

De winsten van de zorgverzekeraars moeten terug naar de premiebetaler en de  PvdA wil ze hiertoe zelfs wettelijk verplichten. Maar één van de oorzaken van de hoge winsten van de zorgverzekeraars is natuurlijk het hoge eigen risico van 360 euro dat de PvdA zelf heeft ingevoerd. Hiermee wordt een deel van de zorgkosten verlegd naar de patiënt en degenen die dit niet kunnen betalen zien af van zorg. Tel uit je winst. Verder steunt de PvdA keer op keer beleid dat de zorgverzekeraars in staat stelt om nog hogere winsten te maken. Een paar feiten.

De PvdA heeft dit jaar ingestemd met het wetsvoorstel winstuitkeringen in de zorg, het wetsvoorstel dat de vrije artsenkeuze afschaft en het wetsvoorstel dat toestaat dat zorgverzekeraars een minderheidsbelang mogen nemen in een zorgaanbieder. Deze 3 wetswijzigingen zijn nauw met elkaar verbonden en hebben maar één doel. Het versterken van de macht van de zorgverzekeraar zodat er nog meer winsten gemaakt kunnen worden.

Winstuitkering

Het wetsvoorstel winstuitkering is bedoeld om ziekenhuizen te helpen private investeerders aan te trekken. Welke investeerders zullen dit zijn? Veel ziekenhuizen verkeren in een financiële chaos. Dus wie zal het aandurven om in een ziekenhuis te investeren? Pensioenfondsen zoals het Achmea Pensioenfonds? Of misschien de zorgverzekeraars met hun miljarden op de plank? Maar om zorgverzekeraars te laten investeren moest nog een ander wetsvoorstel worden aangepast, namelijk die van het verbod op verticale fusies.

Lees verder via ThePostOnline.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
BzI2EOkIQAABOmf1

Goed bezig: NL gaat van plek 25 naar 40 in ranglijst meest efficiënte zorgsysteem, scoort slechter dan Mexico en Roemenië

5837578033 4e65662b88 windmolens zee1

Aanleg windmolenparken op zee kost 5 miljard en we besparen 4,2 miljard in de toekomst maar geen CO2 reductie