in , ,

PvdA wethouder hanteert wet waarvan hij zelf wist dat deze niet bestond bij huisvesting statushouders

Wethouder Tom Horn is vorige week tijdens de raadsvergadering onder vuur komen te liggen van een deel van de gemeenteraad, omdat een die gemeenten boetes oplegt als ze niet genoeg statushouders huisvest niet blijkt te bestaan.

Fractievoorzitter Jurgen Nobel van de bracht tijdens het Vragenuurtje al zwaaiend een briefje in, waarop helder stond dat de vermeende wet nooit is ingevoerd. Hij wees erop dat wethouder Horn de gemeenteraad steeds heeft voorgehouden dat het flink in de papieren kan lopen als de gemeente niet aan de taakstelling van de rijksoverheid voldoet.

Volgens Nobel is om die reden ingestemd met het bestaande beleid om statushouders voorrang te verlenen bij de verdeling van sociale huurwoningen. Als de over de boetes bekend was geweest, had de VVD waarschijnlijk nooit ingestemd met de voorrangsregeling, aldus de VVD'er.

Ook de fractie van Forza! was boos. Fractievoorzitter Paul Meijer sprak grote woorden en vond dat de voorrangsregeling voor statushouders tenminste voorlopig moet worden opgeschort. “Het is echt te schandalig voor woorden.”

Wethouder Horn moest toegeven dat de gewraakte wet nooit is ingevoerd

Het is ooit wel de bedoeling geweest om gemeenten die niet aan hun taakstelling voldoen maar ergens is de ontwerp-wet ‘de grindbak ingereden', aldus Horn.

Lees ook eens verder bij de bron: Witte Weekblad Nieuw-Vennep

https://www.facebook.com/313556445343862/posts/2225418650824289/

https://twitter.com/TimoBosma/status/1050007798355042304

Foto via Facebookpagina van de wethouder zelf


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Er wordt in Nederland inderdaad gediscrimineerd

Groot datalek Achmea: gegevens van duizenden verzekerden op straat, verzaakt slachtoffers te informeren