in , ,

Verbod ritueel slachten, Raad van State verwerpt: “Geloofsuitvoering is belangrijker”

Ook het vervoer is bar slecht geregeld bij het slachtofferfeest….

BedexpStock / Pixabay

De Partij voor de Dieren () doet opnieuw een poging om het onverdoofd slachten in alle gevallen te verbieden – ook tijdens het Offerfeest of andere religieuze aangelegenheden. Een slecht idee, vindt de Raad van State: een verbod vormt een te grote inbreuk op geloofsovertuiging.

Het adviesorgaan erkent het belang van dierenwelzijn, maar vindt de vrijheid van geloofsuitvoering belangrijker, schrijft NRC.

Onverdoofd slachten is in al verplicht, een uitzondering geldt voor islamitische of joodse rituele slachtingen. Wel zijn de regels aangescherpt: een dier dat ritueel geslacht wordt en na veertig seconden nog niet bij bewustzijn is, moet alsnog verdoofd worden.

In 2012 deed PvdD-partijleider Marianne Thieme al een poging om het ritueel slachten te verbieden, toen wet een wetsvoorstel door het Senaat verworpen. Inmiddels bestaat er volgens “een breed gedragen en groeiende verontwaardiging over het ritueel slachten.

De oproep …..

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
blackpeat
1 jaar geleden

Even een stukje uit bovenstaand artikel geknipt.

“Onverdoofd slachten is in Nederland al verplicht, een uitzondering geldt voor islamitische of joodse rituele slachtingen. Wel zijn de regels aangescherpt: een dier dat ritueel geslacht wordt en na veertig seconden nog niet bij bewustzijn is, moet alsnog verdoofd worden.”

Oké niemand had het blijkbaar in de gaten dus ik zal er niet verder over zeuren. Waar ik wel over wil zeuren, wat heeft “vrijheid van godsdienst” in hemelsnaam met onverdoofd slachten te maken? Onverdoofd slachten is gewoon barbaars, niet van deze tijd en hoort zeker in Nederland niet thuis. Wat mij betreft staat het iedereen vrij om te geloven wat hij wil, zolang je er anderen niet met lastig valt. En dat is nu juist het grote probleem met artikel 6 van de grondwet, het zou zo snel als mogelijk geschrapt moeten worden. Het geloof in niet wetenschappelijk bewezen bestaande entiteiten hoort niet in de openbare ruimte thuis, geloven doe je maar thuis achter de voordeur en in je gemeenschappelijke gebedsruimte. Gelukkig maar dat al die oude godsdiensten uitgestorven zijn waarbij mensen geofferd werden, dat zou volgens die randdebielen in de raad van state geen goed idee zijn dat te verbieden, omdat het de aanhangers zou belemmeren in vrijheid hun geloof te belijden. De rest van ons die “niet geloven” maar feiten en bewijzen willen, voor de noodzaak van alles wat men ons van “hogerhand” door de strot duwt, wij worden heel ons leven al in onze vrijheid beperkt, voorgelogen en besodemietert. Het toont ook aan dat zowel het jodendom als de islam niet meer van deze tijd zijn en zeker niet in het moderne westen thuis horen. Het is ook niet voor niets dat ze elkaars grootste vijand zijn. Beiden zien niet- of anders gelovigen als minderwaardige levensvormen, beiden zijn uit op wereld heerschappij. Iedere overheid die tegen de belangen en overtuigingen van zijn oorspronkelijke bevolking in, de kop laat hangen naar “gelovigen” met dit soort barbaarse middeleeuwse rituelen, ophokken wegens verraad.

Sprookjes uit medialand over geoengineering

Op deze manier gaat het klimaat zeker veranderen! Accu’s en zonnepanelen blijven spontaan in de fik vliegen