in , ,

Verbod ritueel slachten, Raad van State verwerpt: “Geloofsuitvoering is belangrijker”

Ook het vervoer is bar slecht geregeld bij het slachtofferfeest….

BedexpStock / Pixabay

De Partij voor de Dieren () doet opnieuw een poging om het onverdoofd slachten in alle gevallen te verbieden – ook tijdens het Offerfeest of andere religieuze aangelegenheden. Een slecht idee, vindt de Raad van State: een verbod vormt een te grote inbreuk op geloofsovertuiging.

Het adviesorgaan erkent het belang van dierenwelzijn, maar vindt de vrijheid van geloofsuitvoering belangrijker, schrijft NRC.

Onverdoofd slachten is in al verplicht, een uitzondering geldt voor islamitische of joodse rituele slachtingen. Wel zijn de regels aangescherpt: een dier dat ritueel geslacht wordt en na veertig seconden nog niet bij bewustzijn is, moet alsnog verdoofd worden.

In 2012 deed PvdD-partijleider Marianne Thieme al een poging om het ritueel slachten te verbieden, toen een wetsvoorstel door het Senaat verworpen. Inmiddels bestaat er volgens “een breed gedragen en groeiende verontwaardiging over het ritueel slachten.

De oproep …..

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sprookjes uit medialand over geoengineering

Op deze manier gaat het klimaat zeker veranderen! Accu’s en zonnepanelen blijven spontaan in de fik vliegen