in ,

PVV start procedure tegen PvdA’ers Samsom en Spekman

De wil alsnog dat -kopstukken Diederik Samsom en Hans Spekman vervolgd worden voor hun uitspraken over Marokkanen. De fractievoorzitter van de partij in de Eerste Kamer, Marjolein Faber, en de delegatieleider in het , Marcel de Graaff, hebben daartoe bij het gerechtshof een klacht (artikel 12) ingediend.

‘mogen zeggen wat ze gezegd hebben. Maar volgens de wet behoort iedereen gelijk te zijn,  als Wilders vervolgd wordt dan ook Samsom en Spekman'.

Faber en De Graaff deden eerder aangifte tegen Samsom en Spekman. De PVV'ers vinden dat de PvdA'ers net als PVV-leider Geert Wilders mogen zeggen wat ze hebben gezegd. “Maar volgens de wet behoort iedereen gelijk te zijn. Als Wilders vervolgd wordt, dan ook Samsom en Spekman”, aldus de PVV.

120 aangiften wegens tegen Spekman/Samsom

Vorige maand werd bekend dat Samsom en Spekman niet worden vervolgd voor hun uitspraken over Marokkanen. De uitlatingen zijn niet strafbaar, aldus het in Amsterdam. Samsom had in 2011 in NRC Handelsblad gezegd dat Marokkaanse jongeren een ‘etnisch monopolie' op straatoverlast hadden. Spekman had in 2008 tegen Vrij Nederland gezegd: “De Marokkanen die niet willen deugen, moet je vernederen, voor de ogen van hun eigen mensen.” Volgens het OM hadden Samsom en Spekman het ‘over gedrag en niet over ras'. Ongeveer 120 mensen deden aangifte tegen de twee.

Lees verder via Stop de bankiers.

 

Foto via The S&D Group in the European Parliament


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De massa laat zich manipuleren

Toekomst: De verheerlijking van keizer Pechtold en de teloorgang van Nederland