in , , ,

Raad van Europa: Nederland moet migranten in detentie vrijlaten

2016 11 19 13 49 58.eu20asielunie

Dunja Mijatovic, de commissaris voor de mensenrechten van de Raad van Europa, eist dat de nationale regeringen van de Europese Unie migranten vrijlaten uit detentie en terug in de algemene bevolking als een coronavirus (COVID-19) preventiemaatregel.

Vorige week zei Mijatovic in een verklaring dat de EU-lidstaten “migranten zoveel mogelijk moeten vrijlaten”, aangezien “immigratiedetentiefaciliteiten over het algemeen slechte kansen bieden voor sociale afstand en andere maatregelen ter bescherming tegen covid-19-infectie voor migranten en personeel. ”

Mijatovic merkte ook op dat België, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk al migranten hadden vrijgelaten als gevolg van de pandemie.

Ze merkte op dat het vasthouden van migranten in detentiecentra alleen wettelijk is toegestaan ​​in het kader van mensenrechtenverdragen wanneer zeker is dat gedetineerden uiteindelijk naar hun vaderland zullen worden teruggestuurd.

Aangezien dat in veel gevallen niet meer mogelijk is gezien de reisbeperkingen die zijn opgelegd als gevolg van de pandemie, is detentie van migranten niet langer verdedigbaar op juridische gronden.

Lees verder bij de bron: voiceofeurope.com

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ongelijkheid in Duitsland: Corona-boetes gelden niet voor groot gebed van moslims

55e8d1454c51b10ff3d8997fcf293f761322dfe05b57714b702c7ed4 640 regenwoud

Dat was pas klimaatverandering: Sporen van 90 miljoen jaar oud regenwoud op Antarctica gevonden