in ,

Raad van Europa: Rusland weigert € 33 miljoen euro lidmaatschapsgeld te betalen

Uiteraard is het weer de schuld van “” – nu ook dat de Raad van Europa bijna geen geld meer heeft. Van de weinig bekende instelling, die sinds 1949 de handhaving van de mensenrechten in de lidstaten bewaakt, is ook Rusland lid. Maar vanwege de nog altijd voortdurende Rusland-sancties van het Westen weigert Rusland nu om zijn lidmaatschapsgeld aan de Raad van te betalen, dat 10% van het totale budget uitmaakt.

Rusland zou dit jaar bijna € 33 miljoen moeten betalen. Maar Moskou weigert, omdat de van Russische leden in de in 2014 als reactie op het Krim- hun stemrecht werd ingetrokken.

In werkelijkheid zit de Europese Raad (die niets met de te maken heeft) nu al krap bij kas – Rusland heeft in 2017 zijn betalingen al bevroren. Uit bestuurskringen is te vernemen dat bijvoorbeeld parlementsdocumenten voortaan uit kostenoverwegingen niet meer in gedrukte vorm verdeeld zouden worden.

In de commissievergaderingen zouden alleen nog tolken voor de belangrijkste talen aanwezig zijn. Ook het tapijt met vlekken in de gangen getuigt van de geldnood.

Maar Moskou blijft hard en wil de roebel pas weer laten rollen als de regels veranderd worden, de Russische vertegenwoordigers weer mogen stemmen en in het vervolg geen enkele delegatie meer kan worden uitgesloten van haar stemrecht. Waarnemers denken dat de kansen niet slecht zijn dat Rusland zijn zin krijgt – de Raad van Europa heeft simpelweg het geld uit Moskou nodig.

Bron:
http://zuerst.de

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Europese Autoriteit Voedselveiligheid: pesticiden bedreigend voor bijen

Elke dag adem je evenveel giftige stoffen in als de rook van 5 sigaretten