in , , , ,

Raad van Europa verbiedt “patriottische” partijen om de “democratie te beschermen”

De Raad van Europa (niet te verwarren met de Europese Raad en de Raad van de Europese Unie, twee organen van de ) heeft de vorming van een fractie van afgevaardigden van patriottische partijen met een ongeloofwaardige motivering verboden.

Onder leiding van de afgevaardigde van de FPÖ, Martin Graf, zou de goede samenwerking met andere patriottische partijen in de parlementaire vergadering geïntensiveerd moeten worden. Zo zouden bijvoorbeeld de Duitse AfD, maar ook partijen uit , de Lega uit en Tsjechische partijen afgevaardigden naar de nog op te richten fractie “Nieuwe Europese Democraten/Europa van de Naties” (NDE/EDF) sturen.

De aanvraag, die vorig jaar al werd ingediend, moest voldoen aan de nietszeggende voorwaarde vol frasen om zich te bekennen tot de “waarden” van de Raad van Europa. Nadat de behandeling van de aanvraag meermaals door het presidium van de vergadering van de Raad van Europa was uitgesteld, hebben de afgevaardigden nu gestemd. Weinig verrassend kwam uit de linkse tot links-extreme kampen weinig waardering voor de vorming van een vaderlandsbewuste fractie, maar ook islamitische afgevaardigden, bijvoorbeeld uit , konden dit niet waarderen en wezen de aanvraag af.

Antidemocratische middelen om de te beschermen?

Donderdagochtend 23 mei verkondigde de parlementaire vergadering van de Raad van Europa op Twitter dat de oprichting van de nieuwe fractie niet werd toegestaan.

Nu wordt er in de in 1947 opgerichte Raad van Europa, die afgevaardigden uit 47 landen omvat, dus geen patriottische fractie toegelaten – en worden de partijen, die deze wilden oprichten, vooral financieel geschaad: de partijen lopen zodoende fractiesubsidies van jaarlijks € 60.000,- mis en de van het aantal leden afhangende algemene bedragen.

Consolidatie van de macht door linksen en liberalen

Wat er achter de beslissing zit, lijkt weer eens duidelijk te zijn: de verzwakking van rechts is een signaal van de gedreven linksen en liberalen in Europa, die hun ondemocratische beslissing zoals gebruikelijk rechtvaardigen met holle frasen.

Zo presenteerde Frank Schwabe van de Duitse SPD  op vragen van de “Zeit” zijn verklaring aan de algemene vergadering van de Raad van Europa: Democratie, mensenrechten en de rechtsstaat zouden door de Raad van Europa en zijn vergadering beschermd moeten worden, en niet moeten worden bedreigd door de “racistische”, “antisemitische” en “islamofobe” partijen.

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Overheidscomputers Baltimore gegijzeld door eigen NSA-hacktool

Klimaatreligie op de schop: IPCC erkent dat mens toch niet verantwoordelijk is voor opwarming