in ,

Rabobank en ING financieren voor miljarden foute vleesgiganten

en verstrekten van 2010 tot en met 2013 voor ruim 1 miljard aan kapitaal in drie Amerikaanse vleesbedrijven die betrokken waren bij ernstige vormen van dierenmishandeling. Dat blijkt uit onderzoek van economisch onderzoekbureau Profundo in opdracht van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier.

Rabobank deed dit voor 686 miljoen euro in de vorm van leningen en obligaties. ING deed dit voor 350 miljoen euro.

Een van de bedrijven is de kippenvleesgigant Pilgrim's Corp, die afgelopen juni in opspraak kwam omdat één van haar leveranciers plofkippen levend begroef. De twee andere vleesbedrijven, Tyson Foods en Smithfield Foods, kwamen in het nieuws wegens van varkens.

Onlangs bleek uit onderzoek van Wakker Dier al dat Rabobank wereldwijd de grootste investeerder is in de massaproductie van , eieren en zuivel.
ING staat op de negende plaats. Rabobank verschafte aan deze sector meer kapitaal dan enige andere bank ter wereld, namelijk 4,2 miljard euro in de afgelopen drie jaar. De ING investeerde 1,4 miljard euro.

Pilgrim's Corp heeft haar boeren gecontracteerd, wat betekent dat het bedrijf eigenaar is van de dieren en de verzorging bepaalt. Eerder dit jaar kwam aan het licht dat in een kippenstal van Pilgrim zieke en dode kippen samen in één grote put werden gegooid.

Het bedrijf wordt ook genoemd bij een onderzoek uit 2013 over slachtlijnen, machines waarlangs dieren door het slachtproces gaan. Controleurs meldden dat de lijnen vaak zo snel gaan, dat kippen levend in kokend gedompeld worden.

via Metro.

Foto via Compassion in World Farming Nederland


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De oorlog tegen de armen

Goed bezig NS: Opvolger Fyra blundert ook