in , ,

Rapport: Is de Europese Centrale Bank bang voor een bankrun?

Uit een nieuw rapport van de Europese () blijkt dat de centrale bank overweegt om het aan te passen.

Gaat ECB depositogarantiestelsel afschaffen?

De ECB stelt dat het huidige depositogarantiestelsel van €100.000, dat in het geval van het omvallen van een bank bescherming biedt, moet verdwijnen. In het rapport schrijft de ECB dat gedekte deposito’s en vorderingen in het kader van beleggerscompensatiestelsels, moeten worden vervangen door beperkte discretionaire vrijstellingen. Deze moeten door een bevoegde autoriteit worden verleend om een zekere mate van flexibiliteit te behouden.

Wat zijn de gevolgen?

De centrale bank is zich bewust van het rumoer dat het besluit kan veroorzaken. Mede daarom wordt gesteld om een overgangsperiode in te stellen waarbij deposanten toegang moeten krijgen tot een ‘passend bedrag’ van hun gedekte deposito’s om de kosten van levensonderhoud binnen vijf werkdagen na een verzoek te kunnen dekken. Met andere woorden: zelfs wanneer je besluit om jouw eigen geld op te nemen, dan nog zal de bank gaan besluiten of je wel recht hebt om dit geld op te nemen én hoeveel volgens hun voldoende is om in jouw levensbehoeften te kunnen voorzien.

draghi

Is de ECB bang voor een bankrun?

De centrale bank is als de dood voor een run op falende banken. Wanneer een bank dreigt om te vallen kunnen spaarders hun geld alsnog onmiddellijk opnemen. Dit is volgens de ECB met name schadelijk voor grote banken en kan een verdere vertrouwenscrisis veroorzaken in het systeem. Daarom, zo beargumenteert de ECB, is het huidige moratorium dat deposito’s beschermt, ‘contraproductief’ (voor de banken natuurlijk, niet voor de mensen van wie het geld écht is). Lees hier verder.

 

Lees ook eens verder bij de bron: biflatie.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Robin Hood
3 jaren geleden

Banken kennen het privilege van fractionele reserve. Bij leningen creeren banken een credit rekening en printen het te lenen bedrag uit. Dat is alles. Voor die simpele handeling vragen de banken rente en als de partij die geld leent in gebreke blijft vervalt het onderpand aan de bank. Dat banken dit privilege ooit gekregen hebben van Willem III is op zich al een blunder (die de schijnheilige Oranjes en hun Bilderberg groep wel geld zal hebben opgeleverd). Vandaar dat de Oranjes dikke vrinden zijn met de Rothschilds. Het feit dat die fout nooit is gecorrigeerd is een nog grotere fout. Banken hebben dus vrijwel geen geld in kas ….. en bij een bankrun zitten ze in grote problemen. In de praktijk hebben banken het gore lef bij overheden aan te kloppen en te vragen om steun van overheden als het zover dreigt te komen …. Je moet maar lef hebben. Ja, als je hier over nadenkt ga je compleet over je nek en voel je alleen woede jegens deze criminelen. Om burgers te beschermen is ooit de bankgarantie van € 100000 ingevoerd, maar blijkbaar is dat banken nog te veel. . En met dit verhaal heb ik nog niets verteld over zoveel andere verderfelijke prkkatijken van banken zoals het aanstichten van oorlogen.

Ik heb een veel betere oplossing: gelduitgifte is een primaire taak van de overheid. Breng dan gelduitgfite daar onder.. Ontneem banken het privilege van fractionele reserve. Zodat renteinkomsten een deel van de staatinkomsten vormen en in mindering gebracht worden op de belasting die door burgers wordt betaald.

En voor de kortere termijn is mijn advies: haal geld weg bij de banken !!!!

Noorwegen: Helft uitkeringen voor immigranten

Geert Wilders gaat aangifte doen tegen Mark Rutte wegens discriminatie van de Nederlander