in

Rassenoorlog: Uber Eats geeft zwarte restauranthouders voorrang en schrapt voor hen de bezorgtoeslag

Uber gaat selecteren op huidskleur. Bezorgdienst Eats zal in de Verenigde Staten restaurants van zwarte eigenaren promoten op de app.

Ook schrapt het bedrijf de bezorgtoeslag voor zwarte restauranteigenaren, zo meldt CEO Dara Khosrowshahi in een mail aan klanten waarover internationale media als The Independent, de New York Times en Fox News berichten.

De korting van bezorgkosten zal ’voor de rest van het jaar’ gelden. Ook komt er korting voor kleine bedrijven met zwarte eigenaren ’die hard zijn geraakt door de coronacrisis’.

„Ik zou hopen dat de levens van George Floyd, Ahmaud Arbery, Breonna Taylor en ontelbaar veel anderen niet zo gewelddadig in de kiem gesmoord zouden worden”, schreef Khosrowshahi.

„Ik zou hopen dat institutioneel racisme en het politiegeweld dat daaruit voortkomt, niet tot hun dood had geleid.”

Uber zal zich ’blijven verzetten’ tegen racisme.(uhhhh)

„Iedereen die zich niet aan de nieuwe regels wil conformeren, vraag ik vriendelijk Uber te verwijderen”, aldus Khosrowshahi.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl

Photo by pedrosimoes7


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Hele grote kans dat ook uw lichaamsmateriaal in een biobank zit

Geen plastic soep te vinden dus gooien we het nu maar op “stofdraden”