in , , ,

Ratten en muizen gaan Nederland overspoelen door EU-verbod op gif

stevepb / Pixabay

Vanwege een aanscherping voor het gebruik van muizen- en rattengif is er een grote kans dat er binnenkort een plaag van dit ongedierte in Nederland zal zijn. Daarvoor waarschuwen deskundigen in De Telegraaf.

Het was al langere tijd verboden om buiten met gif te strooien om zo muizen en ratten tegen te gaan, maar op aandringen van Europa zal het vanaf 2023 ook niet meer mogelijk zijn om rond je eigen huis het gif te gebruiken.

Dit is slecht voor roofvogels.

5-sterrenhotel voor ratten

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) zegt in de krant te vrezen dat de muizen en ratten straks niet meer weg te krijgen zijn. “Nu mogen we in de boomgaard al geen gif meer gebruiken. Straks is het ook binnen schuren en stallen verboden.

Terwijl we die knagers juist met alle macht buiten willen houden. Binnen is het een 5-sterrenhotel voor ze”, zegt voorzitter Gerard van den Anker.

Bastiaan Meerburg, directeur van het onafhankelijke Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD), vergelijkt de situatie met de recente plaag van de eikenprocessierups.

“Dit wordt een nog veel grotere calamiteit dan die processierups. Pas als het een calamiteit is, slaan we alarm.”

Lees verder bij de bron: wnl.tv


Wil jij, mij meehelpen om de mensen te informeren?!
Dat kan door berichten te delen of een donatie te doen die ik weer herinvesteer.

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

3 Comments

Laat een reactie achter
  1. Het zoveelste voorbeeld dat centraal regeren vanuit Brussel niet werkt. Niemand is voor het gebruik van gif, maar soms is locaal gebruik van gif noodzakelijk. Het vervelende is dat als je het probleem niet nu regelt het straks heel moeilijk te beheersen valt. Het is net zoals de Deep State in de VS (en inmiddels ook in de EU) …. Jarenlang kon het groeien zonder enige interventie. inmiddels uitgegroeid tot een nauwelijks uit te roeien plaag.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Gigantische blunder CBR: medische gegevens in dossiers van anderen

Je verwacht het niet: Proef met pendelbus voor asieltuig Ter Apel wordt verlengd