in , , ,

Realistisch LINKSE socialisme: Minimumloon in Venezuela bedraagt nu $ 18,- per maand

8649421689 15b1d4a195 maduro Venezuela

In Venezuela heeft het reëel bestaande socialisme opnieuw toegeslagen. Met de invoering van een minimumloon van $ 18,- in de maand door het linkse regime onder president Nicolás Maduro (foto) werd een nieuwe golf van landelijke protesten geprovoceerd.

Vooral het personeel in de openbare dienst, dat wil zeggen in de gezondheidszorg, het onderwijs, bij de post en de Telecom evenals in het openbaar vervoer en de genationaliseerde ondernemingen zien het nut niet in van deze nieuwe uniforme regeling.

Onafhankelijk van het opleidingsniveau, de ervaring en de verantwoordelijkheid in een onderneming dienen in het vervolg alle medewerkers dit uniforme minimumloon te krijgen. Tot nu toe geldende prestatie- en bonustoeslagen, die gegolden hadden als prikkel, werden niet aangepast en zelfs buiten werking gesteld.

Vooral aanhangers van het regime getroffen door eenheidsloon

Met deze regeling worden vooral de huidige aanhangers van het regime van president Maduro en zijn socialistische regeringsfractie getroffen. In de openbare dienst van Venezuela krijgt of behoudt men al jarenlang alleen maar een baan wanneer men plechtig verklaart een partijaanhanger van Maduro te zijn.

Het eenheidsloon heeft nu ook geleid tot een golf van anti-solidariteit in de aan de regering gelieerde vakbonden.

Nu strijden aan de regering gelieerde en oppositionele vakbonden samen tegen het minimumloon regime van Maduro.

De geldzuivering en de invoering van nieuwe bankbiljetten hadden enkele weken geleden al tot enorme onzekerheid in het socialistisch geregeerde Venezuela geleid.

Lees ook eens verder bij de bron: E.J. Bron

Photo by Joka Madruga cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
40563456314 f554aa8c9d facebook ads

Groot datalek Facebook, check of jouw gegevens zijn buitgemaakt

es 2xy3lehu e1539429696215

TOTAL SHUTDOWN of space… What are they hiding?