in

Rechtbank: Achmea verrijkte zich ongerechtvaardigd

Achmea heeft zich schuldig gemaakt aan onrechtmatige verrijking. Dat stelt de Gelderland in een collectieve procedure die door de Consumentenbond en de Vereniging Woekerpolis.nl was aangespannen.

De verzekeraar heeft klanten met een woekerpolis onvoldoende geïnformeerd over en gewaarschuwd voor het hefboom- en inteereffect. De hierdoor geleden schade moet Achmea compenseren.

Bij het hefboom- en inteereffect bestaat de kans dat een beleggingsverzekering minder in plaats van meer waard wordt. Dit wordt onder meer veroorzaakt door de (hoge) premie van de overlijdensrisicoverzekering (orv). Achmea verzuimde haar klanten hierover te informeren.

Ook de Consumentenbond is blij met de uitspraak, maar vindt het wel jammer dat niet alle eisen zijn toegewezen. Zo heeft de bond aangevoerd dat er diverse kosten ten onrechte in rekening zijn gebracht, omdat klanten hier geen expliciete toestemming voor hadden gegeven.

Achmea verkocht 800.000 woekerpolissen van met name Avéro, Interpolis, Centraal Beheer, FBTO, Woonfonds en .

Consumenten met een woekerpolis kunnen zich nog steeds aanmelden bij de Consumentenbond Claimservice, Consumentenclaim, Vereniging Woekerpolis of Stichting woekerpolisproces.

Lees verder bij de bron: Bank Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De Overheid is een groter probleem dan Covid !!!
10 maanden geleden

Het is een feit dat financiele crises gecreeerd worden door banken ….. Banken spreken onderling af dat zij op een bepaald moment aandelen massaal verkopen …. vervolgens storten koersen in ….. kleine beleggers verkopen hun aandelen met veel verlies …. en banken kopen op de bodem voor 30 – 40 % goedkoper weer in en de simpele belegger is een groot gedeelte van zijn inleg kwijt…. En zo werkt het al eeuwen …. De schoften. En wat deden overheden daar tegen? HELEMAAL NIETS !!!!

Van compensatie van woeker polissen komt ook niets terecht. Tal van mooie beloften met correcties. NIETS VAN TERECHT GEKOMEN …….Ik had in 2008 een woekerpolis van Allianz. Een echt ongelooflijk slechte club in Zwitserland waar je nooit terecht moet komen. Boze brieven geschreven en nooit iets gehoord van die club. Ben uiteraard weggegaan bij die criminele club.

Verwacht ook niets van de overheid want die staat achter de banken en corporaties en de burgers zijn alleen goed om te betalen … DE OVERHEID IS ER NIET VOOR DE BURGERS !!!

TikTok onder vuur om ‘gevaarlijke’ dataverzameling door China

Rekeningrijden is helemaal terug en autorijden wordt waarschijnlijk stukken duurder