in

Rechter scheldt schuld op prepaid creditcard kwijt

mohamed_hassan / Pixabay

Wie schuldproblemen heeft of zichzelf niet met een creditcard vertrouwt, kan een prepaid creditcard kopen. Daarop kan je in principe niet rood staan, heeft de Amsterdamse geoordeeld.

De gedupeerde klant had via een prepaid creditcard van DB Cardservice gekocht. Toch bouwde de klant een schuld op, die DB van hem wilde incasseren.

Daar heeft de nu een stokje voor gestoken, blijkt uit het vonnis. De klant hoeft het te veel uitgegeven bedrag, dat niet specifiek in het vonnis wordt genoemd, niet terug te betalen.

„Op de homepagina van DB Cardservice wordt geadverteerd dat het gaat om een prepaid kredietkaart, hetgeen impliceert dat daar eerst op moet worden gezet alvorens betalingen kunnen worden verricht. Het impliceert in ieder geval niet dat het mogelijk is dat er een debetstand kan ontstaan”, aldus de rechter.

DB Cardservice had de consument daar volgens de rechter duidelijk en uitdrukkelijk over moeten informeren. Het stond in de algemene voorwaarden, maar dat vond de rechter onvoldoende.

Lees verder bij de bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Monsanto betaalde Google om resultaten te censureren; Exploiteerde Fusion Center om journalisten in diskrediet te brengen

Media zaaien angst met ‘extreemrechtse omvolkingstheorie’