in , ,

Rechtsstaat frontaal in je gezicht: Volkert van der Graaf doet aangifte van smaad en laster

De man die ooit politicus een kogel door het hoofd joeg, heeft dinsdag aangifte gedaan tegen -Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg en oud--Kamerlid Han ten Broeke vanwege smaad en laster.

De veroordeelde aanslagpleger vindt dat de uitspraken over hem van de twee zaterdag in het radioprogramma WNL Op Zaterdag niet door de beugel kunnen, meldde zijn advocaat Willem Jebbink.

Het tweetal gaf commentaar op de berichtgeving dit weekend dat Van der Graaf, die Fortuyn doodde in 2002, zich niet aan de voorwaarden van zijn voorwaardelijke invrijheidstelling zou houden.

Van der Graaf is niet geëmigreerd, wat een van de argumenten was om van zijn meldplicht af te komen. Volgens Jebbink stelden de CDA'er en VVD'er „ten onrechte” dat zijn cliënt zich niet aan de voorwaarden van zijn invrijheidstelling houdt en misbruik maakt van de rechtsstatelijke vrijheden.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/3658476/volkert-van-der-graaf-doet-aangifte-om-laster

https://www.nporadio1.nl/wnl-op-zaterdag/onderwerpen/502324-laat-volkert-zich-weer-persoonlijk-melden-met-alle-beperkingen-die-daarbij-horen

Lees verder bij de bron: TPOok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Rutte zette planbureaus en Nijpels onder druk om publicatie over klimaatplannen uit te stellen

Burn-out is nu officieel als ziekte erkend