in

Reclame Code Commissie pakt EU en Donald Duck aan voor propaganda

Donald Duck
Donald EU-Duck. Afb: bewerking Sta-pal.

De Europese Commissie en het weekblad Donald Duck hebben deze week een gevoelige nederlaag geleden bij de Reclame Code Commissie.

Laatstgenoemde boog zich over een betaalde pro-EU-special in het Disney-magazine en kwam tot een vernietigend oordeel: “Voor kinderen onvoldoende herkenbaar als reclame.”

De Europese Commissie ging onderuit bij de Reclame Code Commissie, omdat ze de makers van het blad Donald Duck geld hadden gegeven om de Europese Unie de hemel in te prijzen. Daarover werd een klacht ingediend bij de commissie die toeziet op de ethiek van bladenmakers, en kwam tot het oordeel dat er ongeoorloofde reclame was gemaakt in het bij de jeugd geliefde stripblad.

Follow the Money zag het vonnis in en schreef:

“Van het verstrekken van enkel en alleen neutrale informatie over EU-beleid is volgens de RCC dan ook geen sprake: ‘In plaats daarvan gaat het in feite om de aanprijzing van het denkbeeld dat de Europese Unie door de samenwerking voordelen biedt voor landen en hun inwoners, zoals vermeld in het voorwoord en uitgewerkt in de vorm van de strip in het blad.

Omdat de Donald Duck Europa-special een vorm van reclame is, had die moeten voldoen aan de regels van de Nederlandse Reclame Code. De RCC concludeerde dat het blad ‘voor kinderen onvoldoende herkenbaar als reclame’ is en daarmee in strijd met artikel 11.1 van de Code.”

Ook kreeg DPG Media, de …..

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Corona outbreak Janet Ossebaard scr

Sterftepiek 2020 voorbij

52e9d4444352a514f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784974287fdd924b 640 paspoort

‘Nederland één van de eerste 15 landen die digitaal gezondheidspaspoort invoert’